Aiša -> RE: Kada ste saznale spol djeteta (20.11.2011 18:03:31)
|
Jasmin, I ja sam čula za jednu metodu određivanja spola djeteta, koja naravno nije 100% tačna, ali recimo meni je bila interesantna. Temelji se (kao) na teoriji obnavljanja krvi partnera. Naime, krv se obnavlja svake četiri godine, stoga nam treba datum rođenja jednog i drugog i datum posljednje menstruacije. Čija krv u trenutku začeća bude „mlađa“ tj. čija se krv posljednja obnovila tog spola će dijete biti. Na primjer (ja ću sada uzeti samo godine rođenja): Muškarac rođen 1980. godine, a žena rođena 1983.godine, a mjesec posljednje menstruacije 9/2011 i sada računamo: Za muškarca krv se obnavljala: 1984., 88., 92., 96., 00., 04., 08., a sljedeći put obnovit će se 2012. Za ženu – 1987., 91., 95., 99., 03., 07., 2011. (po ovome kod žene se krv posljednji put obnovila kada je i nastupilo začeće). To znači da će vjerovatno dijete biti ženskoga spola. Kod muškarca je krv bila „starija“, pa (kao) neće biti dječak. Da bi sve ovo bilo preciznije potrebni su cijeli datumi, jer se može desiti da je razlika između partnera 4, 8 (ili slično) godina, a u tom slučaju se krv obnavlja iste godine, pa se gledaju mjeseci rođenja i računa na isti način. Kako ni jedna metoda nije 100% tačna (valjda bi barem Kinezi koristili istu da rađaju mušku djecu) ovo može poslužiti za razonodu, ništa više [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|