|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Stakleni pekač
14.2.2009 0:06:52   
camm
user posted image user posted image user posted image user posted image ma ja najbolje je mene u krevet strpati
ali kako zaspati.




_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 26
   RE: Stakleni pekač
14.2.2009 0:22:25   
Visnja RR
IZVORNA PORUKA: camm

user posted image user posted image user posted image user posted image ma ja najbolje je mene u krevet strpati
ali kako zaspati.





ajd malo offujemo...user posted image  ni ja nikad prije 2 ili 3 ne zaspim...

dakle stakleni pekac je odlicna stvarcica i jela su mnogo ukusnija... mene samo malo nervira dok ih operem...(nemam masinu za sudje)

_____________________________

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 27
   RE: Stakleni pekač
14.2.2009 1:22:59   
camm
ma nemam je ni jauser posted image user posted image user posted image  al se bas tesko pereuser posted image


_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 28
   RE: Stakleni pekač
14.2.2009 12:11:00   
nikita
Hvala Visnja probat cu to definitivno pa javim kako je ispalo !

(odgovor članu camm)
Neposredna veza do poruke: 29
   RE: Stakleni pekač
14.2.2009 16:36:39   
Amrino
Evo i od mene jedan:
Krompir i pilece filete isjeckati na kockice srednje velicine. Dodati u to zaledjenog povrca po zelji...malo Carske mjesavine, malo graska i malo kukuruza. Staviti maslinovo ulje, so i biber, dobro imjesati i u dobro zagrijanu 250 rernu. Kada porumeni  i bude gotovo izvaditi i ubaciti unutra jednu pavlaku te izmjesati user posted image .


_____________________________

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010



(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 30
   RE: Stakleni pekač
15.2.2009 23:47:18   
Aquarius
Imam i ja nekoliko staklenih vatrostalnih posuda. Koristim ih često, mada ih ne volim prati. Ali šta je tu je.


IZVORNA PORUKA: Visnja RR
...
skuhas napola neku tjesteninu (makarone ili rezance) dobro izgleda ona sarena... zatim na dno posude stavis malo ulja pa pokrijes polovinom tjestenine...pa naribas nekog tvrdog sira... pa opet tjestenina i  opet naribas sir... zatim razmutis dva jajeta sa jednim jogurtom i pola pavlake...dodas vegetu i bosiljak... prelijes preko svega i zapeces u zagrijanoj rerni oko 20 min ... kad sve serviras u tanjur posuti parmezanom...


Ovo i ja pravim i super je. A i brzo se napravi.


IZVORNA PORUKA: nikita

Ako imate neki recept za ove dublje posude zamolila bih vas da napisete!!!



Možeš praviti sve što inače praviš u dubokim tepsijama. Zavisi od vrste jela da li ćeš poklopiti ili ne.
Možeš narezati kompire, začiniti ih vegetom i ubaciti u posudu a na njih poredati pripremljeno meso ( piletinu, teletinu...po želji). Obavezno poklopiti i peći u pećnici dok ne bude gotovo (otprilike oko sat vremena). Krompiri budu za prste polizati, jer upiju sok koji pušta meso, a ostanu meki.
Ja isto često u ovoj posudi pravim Zapečeni karfiol. Obari se karfiol 10 minuta u slanoj vodi. Izvadi se iz vode i složi u posudu. Posebno umutiti 2 jaja, pavlaku, sir, šolju mlijeka, peršuna i kašiku brašna. Posuti preko karfiola, lagano protresti da se masa fino rasporedi i peći otklopljeno u pećnici. Ukusno je a i dekorativno izgleda u staklenoj posudi. Može se jesti samo ili kao prilog.
Onda možeš praviti razne musake, meso, ribu, zapečeni grah ( makedonsi Grahče na tavčeuser posted image ), razno povrće, čak i kolače.
Sve je to stvar tvojih želja i kreativnosti.user posted image


(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 31
   RE: Stakleni pekač
16.2.2009 10:29:27   
Leva
Inace koristim samo keramicke i vatrostalne posude i tepsije za pecenje. Meni su super prakticne perem ih u masini i masnoca mi ne prsce puno po rerni user posted image

U onoj dubljoj posudi najcesce pravim lignje. Stavim crveni i bijeli luk, lignje, maslinovo ulje i ubacim u rernu.
Malo prodinstam, dodam krompirice, mrkvu, zacine i soljicu vode. Pecem satak uz povremeno mijesanje i to je to. Meni se pravo svidja i ima ukus kao one lignje ispod peke sto jedemo po restoranima.

_____________________________

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Aquarius)
Neposredna veza do poruke: 32
   RE: Stakleni pekač
16.2.2009 10:40:29   
M kao Mama
Dijana, Dijana što nas zbunjuješ, hahahha, jeste ovu su vatroslatne zdjele i tepsije, a ima i jedan pekač, kojeg u Hrvatskoj zovu peka, a kod nas šač, e što je to ljudi dobro, kanimo se da ga kupimo, to je oko 120 km, ali je vrh, to je kao doboš od lima i imaju vratanca i to predstavlja kao pečnivu, unutra ima ona žica i na nju se stavi tepsija koja dođe u peki, i stavite meso, krompir, pitu, brzo bude gotovo, a ukusno, uh, to radina struju, i to ovdje zovu pekač.

E , onda imaju one varijante kao one "stvarke" za picu, u raznim oblicima također na struju, kažu da je i to dobnra stvar, ali nisam probala,

a ovih vatrostalnih imam cijeli set, svakodnevno ih koristim, što za kuhanje-pečenje, što za podgrijavanje hrane, jer su mi one najbolje za mikrovalnu.

Pravim musaku, pravim krompir, meso, piletinu, lazanje, kolače, stvarno dosta jela. Kako Višnja reće, ako želim da bude hrskavo onda ne zatvaram, a ako hoću da se krćka onda poklopim.

Tačno je da se mali i teže peru, i zna se desiti ako zagori nešto da se mora dobro ribati, u mašini perem samo male posude, tepsije ne stavljam nekako lakše mi kada im ja dušu iscjedim sa arfom i žicom.

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 33
   RE: Stakleni pekač
16.2.2009 11:07:17   
marelica9
pozdrav drage moje
i ja imam jednu vatrostalnu tepsiju, ali joj je poklopac od "rosvraja", takodjer mi je dosla i tacna ( za kahu), od istog materijala kao i poklopac...zanima me mogu li peci u rerni sa tim poklopcem....ipak je to rosvraj ( kao dzezva)

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 34
   RE: Stakleni pekač
17.2.2009 0:12:12   
Lorna
ja imam set serpi i tavu od vatrostalnog sudja i korisitm ih oko 7 godina - cesto u njima kuham i przim. takodje imam 6 vatrostalnih tepsija, 4 bez i 2 s poklopcem. Cure su ti vec rekle - ne vruce u hladno i obrnuto. Prosle godine smo mama i ja imale incident sa jednom - mama napravila krompirusu i po ko zna koji put jre pekla u toj tepsiji, i zaljevala je vrijucom vodom, tepsija se rasprsla u milion komadica. Morala sam da bacim i stazu iz kuhinje jer se koamdici stakla zalijepili u nju. kad sma kontaktirala fabriku tepsija, rkeli su mi da je do pucanja doslo zato sto sam je pekla na temp. vecoj od 225C, koja je maximum za vatrostalno staklo. A jesmo, mi smo nahajcale temp,. jer smo bile gladne i nismo mogle docekati da se pita ispeceuser posted image
Andji, ne bi bilo lose da procitas na njihovom sajtu ili u prospektu koja je dozvolejna temp.
Inac,e u vatrostalnim tepsijama pecem sve od kora za torte, baklave, muskae, pite, sve, cak i lsuzim u njima, jer su dekorativne.
Odrzavaju se suepr, peru u masini za sudje, uviejk blistave i lijepe

_____________________________

Upoznajte Lornu
http://lorna-a-petschelt.blogspot.com/

(odgovor članu marelica9)
Neposredna veza do poruke: 35
   RE: Stakleni pekač
31.8.2009 12:06:48   
esma*
Ja sam evo zadnja dva iftara spremala u vatrostalnoj tepsiji i prezadovoljna sam. Sve je lijepo porumenilo nisam trebala ni otklapati. Prvu vecer punjene paprike,a sinoc krompir+povrce,a na vrhu piletina sve se ispeklo samo takouser posted image

_____________________________

***Gospodaru naš, podari nam hajr...***

(odgovor članu Lorna)
Neposredna veza do poruke: 36
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2]
Idi na:








Anketa

Jaslice ili teta čuvalica
пеперутка16

Da li biste radije upisale dijete u jaslice ili angažovale tetu čuvalicu?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *