RE: Kamenac u pegli (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

mamin_zivot -> RE: Kamenac u pegli (3.1.2013 12:33:59)

Ja to rijesim za noc... 2 limuntosa istreses u casu vode promijesas kasikom i naspes u peglu, ostavi da prenoci, sav kamenac se istopi vidjeces zuta voda bude...pozdrav

Fleks -> RE: Kamenac u pegli (8.1.2013 9:10:46)

A hoce li onda poslije ostavljati zute fleke na odjeci il ce ispariti?

mamin_zivot -> RE: Kamenac u pegli (9.1.2013 17:24:37)

K-asnije napunis peglu cistom vodom ukljuci je neka ispari, ne ostavlja fleke.

salmy -> RE: Kamenac u pegli (14.1.2013 22:20:11)

IZVORNA PORUKA: Targus

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Zene ...imam problem s peglom...mm pokusao da pegla i naravno okrenuo na najvecu tem. za komad odjece za koju je trebala duplo manja temp. i sad je pegla crna ..kako ocistiti**???????

Ja imam isti problem, pegla sa keramickim dnom..probala sam sa soli, zagrijes peglu do maksimuma , protrljas sa soli i prepeglas preko stare krpe, peskira stagod..dosta je spalo, al nije sve..sirce ne ide, gornja strana spuzve ne moze jer bi izgrebala..ako ko ima bolje rjesenje bila bih zahvalna :)
isti sam  problem imala ...probala sve i svasta na hladnu peglu
Maloprije sam uzela i polako...zagrijala peglu koliko mogu drzati krpicu na njoj...naprskala uno(onaj tisalov proizvod) ala dax...spuzvicu okrenula grubu stranu i trljala..dodavala malo vima i sve spalo.....
eno je sija se samo tako....a bas je bila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

salmy -> RE: Kamenac u pegli (14.1.2013 22:21:53)

IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

Ja to rijesim za noc... 2 limuntosa istreses u casu vode promijesas kasikom i naspes u peglu, ostavi da prenoci, sav kamenac se istopi vidjeces zuta voda bude...pozdrav
pa naravno da ce biti zuta kad je limuntos zut[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Fleks -> RE: Kamenac u pegli (18.1.2013 11:34:02)

IZVORNA PORUKA: mamin_zivot

K-asnije napunis peglu cistom vodom ukljuci je neka ispari, ne ostavlja fleke.

Super, moram to probat, hvala [sm=bravo.gif]

Targus -> RE: Kamenac u pegli (18.1.2013 11:41:13)

IZVORNA PORUKA: salmy

IZVORNA PORUKA: Targus

IZVORNA PORUKA: Amelaa RR

Zene ...imam problem s peglom...mm pokusao da pegla i naravno okrenuo na najvecu tem. za komad odjece za koju je trebala duplo manja temp. i sad je pegla crna ..kako ocistiti**???????

Ja imam isti problem, pegla sa keramickim dnom..probala sam sa soli, zagrijes peglu do maksimuma , protrljas sa soli i prepeglas preko stare krpe, peskira stagod..dosta je spalo, al nije sve..sirce ne ide, gornja strana spuzve ne moze jer bi izgrebala..ako ko ima bolje rjesenje bila bih zahvalna :)
isti sam  problem imala ...probala sve i svasta na hladnu peglu
Maloprije sam uzela i polako...zagrijala peglu koliko mogu drzati krpicu na njoj...naprskala uno(onaj tisalov proizvod) ala dax...spuzvicu okrenula grubu stranu i trljala..dodavala malo vima i sve spalo.....
eno je sija se samo tako....a bas je bila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Super, bas ti hvala! Ja sam sve pokusala, na kraju sam se pomirila da nece bit cista..probam ovo obavezno [sm=smiley1.gif]

salmy -> RE: Kamenac u pegli (14.9.2013 22:40:51)

Maloprije peglala i odjednom voda smedja..pogledam kamenac se skupio ..kako ocistiti bez sode i limuntosa....ima onaj hepek za cistiti ali ne fercera
Pegla je Roventa..poprilicno nova[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]