Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 1.9.2011 19:06:44
InLove
Ja sam se prvi put uzas napatila nazalost
Drugi porod je bio kao na filmu svega mi
U 8 ujutru mi vodenjak pukao bez da me ista bolilo, bolove sam lagane dobila tek oko pola 12 , u bolnicu stigli oko 12.40 dok su sve pripremili ja se i porodila u 13.35 MM i ja nismo mogli vjerovati, pa kad je otisao kuci poslala sam mu 2-3 puta sms i pitala ga jel ja ovo sanjam
Trudnice navijamo za sto laksi porod aBd
< Poruku je uredio Malena_A -- 1.9.2011 19:08:09 >
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 4.9.2011 21:30:08
lilylily
drage moje moram da vam kazem da i ja nisam vjerovala da je drugi porod laksi a i brzi ja se porodila prije cetiri dana i sve fala Bogu brzo i lako proslo tako opustite se i uzivajte ...
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 21:59:22
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
pa sta cu..kontam suzdrzat cu se od porodjajne price....samo cu kratko napisati.
Nije poenta da žene misle da je drugi porod po default-u lakši. Naravno da se i tu dese razne situacije, ne daj Bože komplikacije, šanse su kao i za prvi porod. Samo što u nekom normalnom slijedu događaja tijelo drugi put već bolje zna šta radi, a i više je "raštimovano"
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:00:12
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: tajra
Skvo, izgleda da si napravila istu gresku kao i ja... indukovan porod...
Zene drage, ne pristajte na to, ako nije zivot u pitanju... boli kao djavo i potpuno iscrpi tijelo...
Ja sam morala, CTG mi nije valjao danima, a kada sam rodila par dana su mu beonjace bile sve krvave, ispucale od kapilara, jer je imao veliki pritisak, bio mi je 20 dana u porodjajnom kanalu.
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:02:09
Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
pa sta cu..kontam suzdrzat cu se od porodjajne price....samo cu kratko napisati.
Nije poenta da žene misle da je drugi porod po default-u lakši. Naravno da se i tu dese razne situacije, ne daj Bože komplikacije, šanse su kao i za prvi porod. Samo što u nekom normalnom slijedu događaja tijelo drugi put već bolje zna šta radi, a i više je "raštimovano"
Sta bi bilo da nisam bila "rastimana" i prohodna... ...Uglavnom slazem se, sve je to individualno.
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:11:02
Lejla Ka
Ma ti briši, imaš ti još sto stvari i faza da prođeš do poroda. Uživaj u trudnoći, trudničkim stvarima, spremanju Laninih stvari za "recikliranje". Šta te sad spopo porod?
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:38:25
selebriti
IZVORNA PORUKA: tajra
Skvo, izgleda da si napravila istu gresku kao i ja... indukovan porod...
Zene drage, ne pristajte na to, ako nije zivot u pitanju... boli kao djavo i potpuno iscrpi tijelo...
Kako ga izbjeći??
Ja prešišala termin, ... 5 dana, ... prokrvarila malo(pregledi tih nekoliko dana uzrokovali), ... lagani bolovi, ali nisam otvorena bila. Samo dva prsta. CTG nekaqd valja nekad ne valja, ... zakazana komisija i tu mi oni krenu s indukcijom, vaginaleta je upitanju. Nisam je mogla izbjeći. A plodna voda ok...
< Poruku je uredio selebriti -- 20.9.2011 22:39:37 >
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:44:45
teacher75
ja sam s prvim porodom imala srece, porodila se 6 dana prije termina za samo 3 sata u porodilistu (nakon sto sam gore dosla otvorena 2 prsta) sasvim prirodno, bez indukcije, nadam se da ce i drugi put ici brzo
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:48:01
selebriti
IZVORNA PORUKA: teacher75
ja sam s prvim porodom imala srece, porodila se 6 dana prije termina za samo 3 sata u porodilistu (nakon sto sam gore dosla otvorena 2 prsta) sasvim prirodno, bez indukcije, nadam se da ce i drugi put ici brzo
RE: Drugi porod laksi?? Jel istina? 20.9.2011 22:49:58
teacher75
IZVORNA PORUKA: selebriti
IZVORNA PORUKA: teacher75
Kažu ide brže
onda cu abd morati trcati u porodiliste cim krene ne bil se u autu porodila