raja_ringe -> RE: Sarajevo kolez (11.4.2014 22:43:21)
|
Ako pričamo o TB koledžu da ti odma napšem iz ličnog iskustva jer ama pohađala isti :). Nema diskriminacije, uredno je i disciplinovano. Što se tiče same edukacije to je druga priča. Ja bi radije upisala dijete u neku dobru javnu srednju školu. Generalno smatram da privatne škole nisu bolje od javnih, kao šo nisu ni fakulteti. Moguće i da se od tada dosta toga promijenilo, ipak sam ja druga generacija koja ga je pohađala, ali čisto sumnjam. Vjerujem da ljudi čija djeca pohađaju isti neće reći da je loše, ali evo kada danas posmatram iz ove perspektive ja ga ne bi ponovo upisala. Također vidim i da uspijeh na fakultetima nije ništa bolji od djece koja pohađaju javne škole. Da kažem još jednu činjenicu, kada sespremaju djeca za takmičenja razna, u TB koledžu ta djeca ne idu na nastavu, oni su usmjereni isključivo na jedan predmet, a iz ostalih im podijele 5-ice. Dakle zapostave totalno ostale predmete. Pouzdano znam da u javnoj školi to nije slučaj, što je i logično, ako si nadaren za neki predmet treba da ga 'rasturiš' uz ostale redovne obaveze. Od mene toliko :).
|
|
|
|