teta berta -> RE: Trazim posao (12.9.2009 0:46:11)
|
IZVORNA PORUKA: Lulu_ zene moje daj prosvjetlite me muz i ja imamo dva kafica on vodi jedan(veliki) a ja drugi (mali) u ovom malom uvijek imamo problema sa radnicima ja sam sad prije ramazana dala platu od 560 km radi se svaki dan od 8 ujutro do 7 navecer i nedeljom od 9 do 16 ima 5 stolova koji nikad nisu zauzeti i prijavljne je taj neko djevojka koja treutno radi i kojoj sam smanjila platu za vrijeme ramazana me starava maltertira(dodje mi da je od pod razbijem) posao je strasno pao za vrijeme ramazana i ja ne znam kako ce biti poslje(nisam vidovita) ona hoce prvi dan poslje ramazana da opet ima platu od 560 i slobodan dan i da bude prijavljena...ja sad mislim da je ta plata zaista previse raspitivala sam se i konobari u kaficima koji rade zaista punom parom dobiju 400 km(kod nas u ze) ja vise ne znam sta cu.ne znam ko je lud ...ona ili ja Draga Lulu, MM trenutno radi u kaficu, jer ne moze naci posao u struci... Kafic nije tako velik, posla ima onako, mjesecno izade oko 600 km i vjeruj da je to malo s obzirom da nema slobodnog dana!!! Radi non stop i svecima i nedjeljom a svi znamo da covjek nije rob i da mora imati slobodan dan!!!! Ne znam kako je kod vas u Zenici ali u Mostaru je drugacije, ljudi zarade(moja frendoca s faksa) i 800 km mjesecno, a radi druga, prva, slobodna. Ona za mm kaze da nije normalan sto radi za tako malu placu, a nema rashod za jelo i pice... I KO VEC mora RADITI U KAFICU DA I ZARADI... Ali mm nece da radi u drugom kaficu, jer ovdje dolazi njegova raja i uvijek je u opustenoj atmosferi i kaze da nece da prelazi iz kafica u kafic, nego samo na neki bolji posao... A ja dok sam studirala radila sam u fast foodu imala dnevnicu 25 km plus 5 km za sendvic i pice...
|
|
|
|