Amyla -> RE: Trazim posao (24.1.2013 21:18:30)
|
IZVORNA PORUKA: zvončica IZVORNA PORUKA: Amyla IZVORNA PORUKA: lila25 Hvala na odg.Ja sam volontirala,a sad su usvojili zakon da se priznaje volonterski kao radno iskustvo pa sam zbunjena da li cu moci svoj volonterski od 6 mj dokazati kao radno iskustvo[sm=zmeden.gif] to zaista ne znam, ja koliko znam sad se potpise ugovor prije pocetka volontiranja, ali vidi sa firmom gdje si radila, mozda ti i daju neku potvdu (hoce sigurno), samo ne znam da li ce ti ovi u zavodu to priznati kao pripravnicki, a i ako si fakultet zavrsila, moras imati godinu dana pripravnickog da bi mogla polagati strucni ispit [sm=smiley1.gif] Lila i ja smo zavrsile Fakultet zdravstvenih studija i odradile pripravnicki jos prosle godine, polozile strucni.... i nas pripravnicki je trajao 6 mjeseci....e, sad nismo sve odradile u jednoj ustanovi, vec u dvije....i nismo ni sa jednom ustanovom ugovor potpisivale....i kako to prikazati kao radno/volontersko iskustvo.... zvoncice, ja ne razumijem kako nemas nikakav papir ako si polagala strucni, on bi valjda trebao imati neku potvvrdu :) a ranije je volontiranje bilo bas to, volontiranje, od prosle godine (ja mislim) je izasao zakon o volontiranju, da se racuna kao pripravnicki, sto podrazumijeva ugovore, placanje (oko 300km, ja mislim) i sve ostalo, samo sto ne ide radni staz i nije pripravnicki vec volonterski rad, nakon kojeg se moze polagati strucni ispit, dakle zakonom je regulisano, pokusajte vidjeti sa FZZZ, imate broj na njihovoj stranici, pa vidite, sretno [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|