ElmaB -> RE: Trazim posao (28.2.2009 16:08:20)
|
IZVORNA PORUKA: Visnja RR moram reci da me ponekad nervira kad zene koje rade kazu: "budi sretna sto ne radis , ja sam morala svoje djete ostaviti kad je imalo i bla bla..." sto je neko nesto morao? nije morao... ja sam imala izbor da pocnem raditi u firmi za super platu pa sam odbila... al cu sigurno nakon ljeta prihvataiti kad Asja bude imala oko godinu i po... andji vec ima "veliko" djetesce i naravno da treba da radi.. zbog sebe... zadovoljna mama -sretna obitelj... da, pozeljece je sin ... i ona ce njega al zato ce svako zajednicko vrijeme biti jos ljepse... andji samo naprijed Izvini, ali uopste nisu u pravu! Ja recimo, MORAM se vratiti na posao. Iz dva razloga: prvi, jer ne mozemo finasijski izdrzati sa samo jednom platom, a drugi razlog je to, sto zivimo u jako teskim vremenima i nisam sigurna, da ako sada dam otkaz, da cu opet, kada meni bude ćeif, opet naci drugi posao. I ja bih najradije bila sa svojom djecom, ali na zalost, ne mogu! Raditi moram, jer oni zavise od mene i mog muza, znaci mi smo ti koji im moramo obezbijediti uslove za zivot. A, bez novca to sigurno necu moci!
|
|
|
|