malena27 RR
|
IZVORNA PORUKA: mykica Pozdrav svima..Vidim da ima raznih tema, al nisam naisla jos ni na jednu u vezi polipa. Naime, prosli mjesec su mi otkrili polipe na zidu maternice, receno mi je da trebam da ih odstranim. Nesto sam trazila po netu o njima, al volila bih cuti i vasa iskustva..I da li je neko poslije odstranjivanja imao i dalje problema sa zacecem? Hvala IZVORNA PORUKA: regi evo,napisat cu ja iskustvo moje jetrve. zena ima 33 godine sad.kao primarnu dijagnozu rekli su joj tesko zacepljenje jajovoda i nisu mogli laparaskopski nista tim jajovodima da urade. onda je godinama sjedila kuci i onda definitivno odlucila da radi nesto. otisle smo do dr. Radoncica u ZG u privatnu polikliniku Vili. kao da on vidi ima li hidrosalpinx(toxicna voda u jajovodima) on joj kaze kako ima polipe. vratimo se u BiH i ajde kao treba joj sad ovdje dr koji ce joj dati uputu za skidanje polipa. obisla je bar 3 ljekara i niti jedan nije vidio polipe.na VTO je isla u Mb i rekli su joj da sa polipima nema smisla raidti vantjelesnu. kako nije bilo izlaza ,vec se termin vto priblizavao,a njoj jos niko niej ni rekoa da ima polipe,kamoli da joj ih slidaju,a k tome kod ans se radi kiretaza,dakle sastruzu polipe sa zida maternice...a to je jako agresivno za maternicu,pogotovo sto su planirali ET za 2 mjeseca. i onda ona ode do dr Radoncica u Zg,koji radi office hisperoskopiju.dakle,nikakve poseben nalaze niej trazio,jeste briseve ali kako nije bilo vremena,samo je pila antibiotike malo prije i nastavila nakon histero. dakle,otisla tamo na zakazani dan, odradila bez ikakve anestezije,a inace je uzas strasljiva i nema sanse da bi podnijela kiretazu ako ne mora, sve to odradila za ,cini mi se, 300e. kaze ona-neprocjenjivo iskustvo. pozitivno je sto ej u tom potupku prvi put ostala trudna. to sto je trudnocu izgubila na kraju treceg mjeseca nema veze sa polipima,nego sa njenom stitnom,najvjerojatnije. pozz IZVORNA PORUKA: mykica Hvalati puno na postu! U utorak mi je zakazan termin kod dr.Mehmedbasica. Cekam da vidim sta ce mi on reci. Polipe mi je otkrila u domu zdravlja, naravno samo mrtvo hladno rekla da trebam odstraniti a poslije sam morala izvlaciti rijeci iz doktorice da mi objasni sta su uopste. I naravno mrsko joj bilo ultrazvuk da mi odmah uradi da bi znala koliki su. Tako da se sad nadam u druge doktore. A tih 600 eura je dzaba za srecu koju bih dobila da znam da sam trudna Jos jednom puno ti hvala...Pocinjem gubiti nadu u nase zdravstvo potpuno. Toliko su svi povrsni i bez imalo osjecanja kao da svi dolazimo na te preglede jer nemam drugog posla u zivotu. Nekad se zaista upitam kakva je to doktorica koja nema bar malo saosjecanja sa svojim pacijentkinjama, pa valjda one znaju sta znaci biti majka...Uzas... Pozz IZVORNA PORUKA: regi nije 600e,nego 300e :) znam da dr.i ovdje imaju tu zastarjelu tehnologiju,pa rade kiretazu kad skidaju polipe. dakle,totalna anestezija valjda. jedan je mojoj jetrci predlagao d ajoj to radi bez anestezije,nije pristala-plasljiva je nevjerojatno. dakle, u ZG je otisla,covjek odradio za par minuta office histeroskopiju,kaze jetrva niej ni osjetila. te polipe skinute salje na patohistologiju,to je dobial postom kasnije-taj nalaz. ovdje je mjesecima kruzila u krug da vide mogu li joj pomoci-najgore je sto ih niko nije ni vidio. histeroskopija j evaljda mala kamerica kojom vidi unutrasnjost maternice i imala je 3 polipa 2 u maternici ,1 na ulazu u jajovod. i dr rekao da odmah poslije toga moze na vto...a poslij ekiretaze 3 mjeseca se ne smiej nista planirati oko trudnoce. sretno!