RE: stambeni krediti (Puna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finansijske dileme roditeljstva

Poruka

palachinken -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 10:21:29)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Znam, ali ovaj je THE stan...znas oni divni kod bazena i Škoda auta, trosoban stan u 59 kvadrata [sm=smiley1.gif] Odoh balit' po slikama[sm=smiley36.gif] da ne idem OT vise

Usput rečeno, baš sam ovaj uzela što sam balila za njim [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

palachinken -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 10:22:39)

IZVORNA PORUKA: bebaa

pikaloponica.....upravo tako......[sm=smiley20.gif]
znači ako prvi put rješavaš stambeno pitanje i ako nemaš nikakvih nekretnina na sebi.....mislim vas oboje....

Gdje se to ganja? Papiri i sl? Ako nije velika procedura da zaganjam, ako jest, necu, jer smo mi na kraju godine digli kredit, tako da nema nekih para tu.

bebaa -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 10:30:37)

pikaloponica.....upravo tako......[sm=smiley20.gif]
znači ako prvi put rješavaš stambeno pitanje i ako nemaš nikakvih nekretnina na sebi.....mislim vas oboje....

Gdje se to ganja? Papiri i sl? Ako nije velika procedura da zaganjam, ako jest, necu, jer smo mi na kraju godine digli kredit, tako da nema nekih para tu.

papire vadiš od suda,preko opštine,radnog mjesta i banke.....[sm=smiley36.gif]predaje se u poreskoj upravi...nije komplikovano i isplati se...mi zadas preko 400 km dobijemo...sad će biti 420 km.....[sm=bravo.gif]
provjeri u svojoj poreskoj upravi...ne zbnam jeli to različito po kantonima...možda su drugačiji papiri....

palachinken -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 10:42:34)

Ja mogu dobit jedno 30KM [sm=jezicek.gif]

Pikapolonica -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 14:20:41)

Znam da se placaju neke takse kad se vade ove potrebe da nemate drugih nekretnina, ali ne znam koliko su, pa ne znam kol'ko bi ti se isplatilo da to ganjas radi 30KM. Ali ja konkretno bih uzela svaki dinar koji me sljeduje, pa makar to i marka bila! [sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 14:35:22)

IZVORNA PORUKA: Pikapolonica

Znam da se placaju neke takse kad se vade ove potrebe da nemate drugih nekretnina, ali ne znam koliko su, pa ne znam kol'ko bi ti se isplatilo da to ganjas radi 30KM. Ali ja konkretno bih uzela svaki dinar koji me sljeduje, pa makar to i marka bila! [sm=smiley1.gif]

GPD obrazac džaba....
kućna lisat džaba...
izjava da nemaš nekretnina džaba..
treba još kopije ugovora sa bankom i kopija ugovora sa prodavcem stana ..
potvrda iz banke o isplaćenim kamatama 20 km...
potvrda iz suda da nemaš nekretnina 5 km....

to sam ja predavala....[sm=smiley1.gif]
a i ja bi do zadnjeg dinara uzela.....[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 14:40:26)

Ne bih se hebavala sa šalterima, izlazila s posla, gubila dnevnicu (i ja i muž) - radi 5KM.
Nagodinu druga priča.

bebaa -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 15:43:27)

Ne bih se hebavala sa šalterima, izlazila s posla, gubila dnevnicu (i ja i muž) - radi 5KM.
Nagodinu druga priča.

naravno......zato sledeće obavezno...Bože zdravlja.....[sm=smiley2.gif]

mimi xy -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 20:24:55)

hvala na objasnjenju bas se bila zadala da ganjam ,a mm kaze kod nas nije stambeni kredit [sm=zmeden.gif] etoooo.taman se mislila opariti :)

bebaa -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 20:33:52)

IZVORNA PORUKA: mimi xy

hvala na objasnjenju bas se bila zadala da ganjam ,a mm kaze kod nas nije stambeni kredit [sm=zmeden.gif] etoooo.taman se mislila opariti :)

[sm=zz_giggle.gif][sm=zz_giggle.gif]

Pikapolonica -> RE: stambeni krediti (23.3.2015 21:00:49)

Nagodinu druga priča.

Zato i rekoh odmah da ti se vjerovatn9 ne isplati. Boze zdravlja, bit ce kamata, a i povrata, nek' vi imate svoj krov nad glavom! :)

bebaa -> RE: stambeni krediti (30.5.2015 22:40:48)

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]
stiglo rješenje o povratu poreza...nešto su poranili....obično na jesen dođe...ima država para,a svi kažu da je švorc.....[sm=jezicek.gif]

damma -> RE: stambeni krediti (30.5.2015 22:55:23)

stiglo rješenje o povratu poreza...nešto su poranili....obično na jesen dođe...ima država para,a svi kažu da je švorc.....[sm=jezicek.gif]

Sto ne znaci da ce brzo bit uplata.
Rjesenje donosi porezna a uplatu vrsi trezor.

bebaa -> RE: stambeni krediti (30.5.2015 22:57:44)

IZVORNA PORUKA: damma

Sto ne znaci da ce brzo bit uplata.
Rjesenje donosi porezna a uplatu vrsi trezor.

mi dobijamo dva rješenja uvijek...
prvo da se obavijesti da li je odobreno ili ne...
drugo da je izvršena upolata na tu i tu banku u tom i tom iznosu.......[sm=smiley1.gif]tako evo 3 god.....

mimi_2in1 -> RE: stambeni krediti (31.5.2015 19:33:18)

hej Bebo, moram se i ja raspitati za taj povrat poreza..gdje to ono ide? mozda si mi i govorila al sam smetla [sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: stambeni krediti (31.5.2015 19:35:38)

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

hej Bebo, moram se i ja raspitati za taj povrat poreza..gdje to ono ide? mozda si mi i govorila al sam smetla [sm=zmeden.gif]

POrezna uprava u opštini stanovanja...sve ću ti objasniti....[sm=smiley1.gif]

mimi_2in1 -> RE: stambeni krediti (31.5.2015 19:46:53)

[sm=bravo.gif] more..aBd dogovorimo se za kafu [sm=smiley1.gif]

bebaa -> RE: stambeni krediti (31.5.2015 19:49:53)

IZVORNA PORUKA: mimi_2in1

[sm=bravo.gif] more..aBd dogovorimo se za kafu [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley2.gif][sm=smiley31.gif]

bebaa -> RE: stambeni krediti (4.12.2015 13:23:47)

ima li neko da je uzimao zamjenske stambene kredite ???
interesuje me koliko košta obrada kredita (mislim da je ovo od banke do banke) ...da li se plaća obrada i kod prve i kod zamjenske banke...[sm=zmeden.gif]

bebaa -> RE: stambeni krediti (5.1.2016 22:42:12)

Niko ne zna???
Konkretno koliki procenat uzme banka kod koje zatvaram kredit za obradu istog?

NejraH -> RE: stambeni krediti (5.1.2016 22:51:42)

Nova banka kod koje uzimate kredit će vam uzeti za obradu kredita, a banka kod koje zatvarate vam može samo uzeti proviziju za prijevremeno zatvaranje kredita. Ali ne uzimaju sve banke tu proviziju, pa najbolje da pitate u banci u kojoj zatvarate kredit. :)

bebaa -> RE: stambeni krediti (11.2.2016 17:53:13)

ako koga bude interesovalo evo najsvježije iskustvo...
radili smo reprogram kredita...stan ide pod hipoteku opet ali se sad rješili žiranata...
radila se nova procjena stana,novo osiguranje,zatim ovjera kod notara...
da se ne zeznete...dobro provjerite cijene usluga kod notara...nisu svi isti kako su mi rekli....cijene su varirale od 480-700 km za istu ovjeru hipoteke (cijena zavisi od iznosa kredita - 61000)....
+80 km sudskih troškova...
banka kod koje smo imali kredit nije naplatila obradu...naplatila je saglasnost 15 km...
ima tu još sitnih para za ovjere u opštini i co...

MicoTico -> RE: stambeni krediti (13.2.2016 18:45:07)

Niko ne zna???
Konkretno koliki procenat uzme banka kod koje zatvaram kredit za obradu istog?

Izvini bebo, tek sam sad vidjela tvoj post, ati već uradila reprogram i sve završila.

Eto, možda nekom pomogne ko tek treba da radi:

Procenat za zatvaranje kredita kod banke zavisi od mnogo faktora: da li je bila uredna otplata kredita, koliko je ostalo do isteka, da li se prebacuje s druge banke ili sa računa u istoj, da li se radi reprogram, pa se zatvara taj kredi, a ovara novi. I naravno, postotak se razlikuje od banke do banke. Mslim da ni u jednoj taj postotak neće preći 3% od ostatka duga.

MicoTico -> RE: stambeni krediti (13.2.2016 18:47:42)

I da, da ne bude zabune, postotak se obračunava na glavnicu kredita, ne na nedospjelu kamatu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 [4]