Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 21:23:04
Medić*
IZVORNA PORUKA: Galicia
Hebavala vas zajednica, nek ste poletile da se udate, po svaku cijenu, a sad kukajte.
21 vijek a one jos zive u zajednici, ne mogu vjerovati.
Draga Gali, ni svjesna nisi koliko ljudi danas zive u zajednicama. Neki nemaju problema, zive normalno, neki imaju ali nece iz zajednice kako nebi ostavljali roditelje, ili nece jer nemaju kuda, nemaju uslova. Uglavnom nije sve tako crno kao sto ti mislis, bez obzira koji je vijek u pitanju.
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:00:27
muhica7
ma ljudi dragi zajednica nikad nije dobra tesko je toliko generacija da skupa zive. ali zajednica je kad zive svi u jednom stanu. a odvojeni na drugom spratu kako je to zajednica.moja drugarica zivi sa svekrvom u jednom stanu to je zajednica i patnja. anonimna budi sretna sto imas stan i uzivaj u svojoj porodici. izvini ali po meni pravis problemm kojeg nema
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:03:35
Medić*
Ma nemam ti ja iskustva sa tim zajednicama ali iz iskustva drugih vidim. Inace kod nas je obicaj, odakle sam ja a i tamo gdje sam se udala da se roditelji odluce kod kojeg ce sina ( ako ima vise ) biti ono za pravo, znati mu se mjesto a kod ostalih ce ici onako kad im se prohtije Ili su u pitanju te etazne zajednice, svekrva dole, snajka gore
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:07:29
bebaa
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Ma nemam ti ja iskustva sa tim zajednicama ali iz iskustva drugih vidim. Inace kod nas je obicaj, odakle sam ja a i tamo gdje sam se udala da se roditelji odluce kod kojeg ce sina ( ako ima vise ) biti ono za pravo, znati mu se mjesto a kod ostalih ce ici onako kad im se prohtije Ili su u pitanju te etazne zajednice, svekrva dole, snajka gore
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:08:56
veeseelaa
ma ja zaista nisam upoznala snahu il zeta koji su mi rekli da vole živjeti u zajednici svi upravo kažu,ok posjet, 1-2 -3 dana pa i mjesec al non stop? ko to voli?? svak želi biti sam sa svojim izabranikom i djecom
druga je stvar kad su odredjeni interesi u pitanju,tipa nema se love za odselit i ostali interesi
smatram da je samostalnost jedina zdrava i ispravna opcija
svojim kćerkama bi savjetovala da im uvjet bude samostalnost za ulazak u brak, kakva zajednica ,pa fkt nije kameno doba
šok bi mi bio da mi se kći uda i živi u zajednici,a ja je recimo 20-30 godina učila slobodi, samostalnosti itd to bio šok za njen organizam
iako bi se zaljubila i tvrdila suprotno vremenom bi se uvjerila da je mama bila u pravu
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:21:53
Medić*
Uh medic, sreca pa se ja ne udadoh u Sandzak.
A imas li ti pravo glasa tu, da se recimo sveki vama uvali?
Da moja svekrva hoce nama, ja bih se trebala sloziti i slozila bih se. Navikla bih se. Takva sam. Nebi bilo ovako fino bez obzira sto smo nas dvije finim odnosima, jer svoj mir je svoj mir.
< Poruku je uredio medic slatki -- 18.9.2014 23:22:45 >
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:22:18
Galicia
Nije lako ni biti star. Ali nekako uvijek mislim da i ti starci, kao i mi zele svoj mir, svoj cejf. I da imaju kome doci, kome se obradovati, i obrnuto. Ovako u zajednici to sve gubi neku car.
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:24:42
Galicia
Ti si medic neka nagodna zena. Sad ne znam koliko je to dobro, biti dobar. Ti sebi svoj cejf i mir svoje djece zrtvujes za rad nekog drugog. Samo primjer dajem. Ja na to ne bih pristala.
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:30:44
Medić*
Ti si medic neka nagodna zena. Sad ne znam koliko je to dobro, biti dobar. Ti sebi svoj cejf i mir svoje djece zrtvujes za rad nekog drugog. Samo primjer dajem. Ja na to ne bih pristala.
Ne bih ja tu zrtvovala puno jer znam sa kim imam posla. Iz ove perspektive tako razmisljam. Ali kao sto vec rekoh, oni su sa mojim djeverom i nece kod nas, osim u goste
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:31:27
veeseelaa
I moji su iz Sandžaka al iz pitomijeg dijela,pa toga kod nas nema ovakva pravila su zastupljena uglavnom u Sjenici, Tutinu i Pazaru u manjem broju il skoro da je izbrisano u gradovima Rožaje, B.polje, Berane itd
recimo ja kad sam cura bila kad mi neko kaže da je iz ova tri mjesta,odmah izgubim interes
do duše Sandžaklije ,koje bar 20 godina ne žive van Sandžaka ne bi bile moj izbor,a i to bi bilo pod upitnikom
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:32:35
ananas_ze
Bogami zene i ovako i onako prodjoh sito i reseto cak bez rr da treba vremena i razumijevanja-treba,ne moze preko noci-ali moze, nije med i mlijeko al majkama mu stara valjda smo ljudi pa makar nekom i izgledalo da zivimo u kamenom dobu.
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:40:02
Galicia
Veso, slazem se sa medic, i meni je to zajednicA gdje ti zivis. Ali me zivo zanima sto i ti tako zivis. Po prici vidim da si u mogucnosti da zivite odvojeno, ali ipak se ne odvajate. Sto li?
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:46:40
Medić*
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
I moji su iz Sandžaka al iz pitomijeg dijela,pa toga kod nas nema ovakva pravila su zastupljena uglavnom u Sjenici, Tutinu i Pazaru u manjem broju il skoro da je izbrisano u gradovima Rožaje, B.polje, Berane itd
recimo ja kad sam cura bila kad mi neko kaže da je iz ova tri mjesta,odmah izgubim interes
do duše Sandžaklije ,koje bar 20 godina ne žive van Sandžaka ne bi bile moj izbor,a i to bi bilo pod upitnikom
RE: Zivot u zajednici -Molim za pomoc 18.9.2014 23:52:48
veeseelaa
Veso, slazem se sa medic, i meni je to zajednicA gdje ti zivis. Ali me zivo zanima sto i ti tako zivis. Po prici vidim da si u mogucnosti da zivite odvojeno, ali ipak se ne odvajate. Sto li?
mi svu svoju imovinu van ove kuće rentamo nikada ne bi napustila ovaj dom, ovdje nam je prekrasno, imamo prostranu etažu, garaže, prilaz,baštu ovo naselje je elitno naselje
to što su roditelji mm s kojima pak imam divan odnos na jednoj etaži ne razumijem zašto bi bio razlog da razmišljam o selidbi?
jednom smo bili u jednom našem stanu desetak dana, majstor radio neke radove u jednoj prostoriji pa nam bilo lakše da smo tu nego da idemo - dodjemo,lele koje je to mučenje bilo za mene, mm i ne al ja sam požizila, jedva sam čekala da se vratim, toliko nam je lijepo ovdje
Komšije kad već mogu da biram , biram mm roditelje