SdZ -> RE: Kuća ili stan? (27.9.2010 15:33:27)
|
Zivjela sam u kuci s mamom, a i sad zivimo u kuci, ali... Djevojacka kuca je na granici grada i sela, komsije uopste nam nisi rodjaci, svi zive svoj zivot, kad koga u prolazu sretnes- pozdravis ga i to je to, nema ispijanja kafa i posjecivanja svaki drugi dan-odnosno nema posjecivanja nikako, svako ima svoje obaveze, dok selo u kojem sad zivim isto nije udaljeno od grada nekih 2-3 minute autom, jako lijepo mjesto, ali pregusto naseljeno, sve neki rodjaci, izadjes u svoje dvoriste odmah neko dolazi do tebe, uvijek te neko zove, pita kuda ces, neko ti dodje "ko ti je to", pravo pravcato selce. Meni je sad tesko naviknuti se na to jos imam svekrvu koja zivi takvim zivotom pa bi ona i mene u to uvukla, ali imam srecu sto ni mm ni ja nismo zato, pa se ja izvlacim od tih seoskih setnji usred dana i ispijanja kafa svaki dan u drugoj kuci :) :) sve u svemu, zivot u kuci je potpuniji, ali ja bih se navikla i na stan jer sam otprilike vec navikla na takav nacin zivota- svako za sebe. A, sto se tice baste ja je ne bih nikad- iskreno to ne volim tako da mi i stan i kuca dodju na isto.
|
|
|
|