Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ja sam do kraja 8 mjeseca stalno isla po terenima,udaljene voznje barem sat,dva...po dva, tri puta sedmicno
Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.
Ja sam evo na sredini osmog mjeseca i svaki dan se jos uvijek vozim na posao barem po 45 minuta, i isto toliko nazad... Nije nikakav problem ako je trudnoca uredna.
Trenutno mi je 33-34 sedmica, imala sam zelju da odputujem na 10tak dana do C.Gore pa se plasim da mi sta ne bude mojoj . Avio putovanje bi trajalo oko 2 sata + minimum 4-5 sati autom do kuce. Voljela bih da mi pomognete i da me posavjetujete za taj odlazak. DA ili NE?? Jos ovo trudnoca je normalna, ne skodi mi putovanje nikako...
pa ne znam ni ja sam sta cu, mislim nisam donijela konacnu odluku, tako sam se nadrazila i pozeljela se svojih Moram se raspitat to oko izvjestaja od doktora
ja sam odustala od svog putovanja... Mada me nece niko ni u avion kazu srusit ces nam avion . 2ipo sata i nije neka razdaljina samo pazi se ako ima ledova....meni je aerodrom toliko udaljen :) srecan put
moze li mi neka mama reci jeli putovala na pocetku trudnoce? ja bih trebala u bugarsku,znaci busem nekih 16h i ako bude sve ok to bi trebala da bude neka sesta,sedma sedmica trudnoce..
< Poruku je uredio Sandrich -- 11.6.2011 14:21:07 >
4,5,6.7 mjesec trudnoce svaki mjesec Zenica-Split, autobusom,pa tamo na trajekt,pa smo u 8 mjesecu trudnoce(tad smo isli autom ja i mm)napravili krug u kojem smo se vozili cijeli dan Korenica-Knin-Split-Zenica...i sve bilo ok cak sam vozacki polagala u 8 mjesecu
Curke, ja kad krenem na put bicu tacno 12 sedmica, put traje 3 i po sata otprilike, vecinom je fin put ali ima i jako loseg jer idemo na selo, pa neznam dvoumim se da li da kremenm, pitacu i dr. ali eto, pitam i Vas koje imate vise iskustva, jeli sigurno, putovati u ovim sedmicama trudnoce?
ja smatram da nije pametno vozikat se na duze relacije kad vec stupis u osmi mjesec. a kamoli da bi vozila auto jer refleksi nisu vise to sto su prije bili. svako ima svoje a npr ja koja sam vec u 38 hefti n ebi vala isla na duge ture pa da me zgrabi popadak, pa cu morat placat bolnicu u drugoj drzavi ....ne trebat slusat nikog osim doktora...samo sa njim se savjetovat. vasa je odgovornost ako idete na dug put...
Da li je neka mama putovala u 31 tt, na duzu relaciju ja idem sutra akb busem udaljenosti 550km, inace sam trudnica koja sve moze, nikada ne lezim, uvijek se krecem i radim nesto haha, do sad smo putovali cijelu trudnocu i duze relacije s autom eh sad idem s busem pa se nadam sve ok
Da li je neka mama putovala u 31 tt, na duzu relaciju ja idem sutra akb busem udaljenosti 550km, inace sam trudnica koja sve moze, nikada ne lezim, uvijek se krecem i radim nesto haha, do sad smo putovali cijelu trudnocu i duze relacije s autom eh sad idem s busem pa se nadam sve ok
Putovala sam ja u 34. sedmici u Ljubljanu. Doduse mi smo isli svojim autom, pa je bilo puno lakse. Mogli smo stati kad god treba (a nije bilo neke prijeke potrebe). Povratak kuci sam cak skoro citav prespavala. Tada sam se konsultovala sa svojom doktoricom i rekla mi je da idem i da pravim pauze kad god osjetim potrebu. A svakako je bilo preporucljivo da stanemo svako 2 sata (5 minuta je dovoljno da se protegnu noge). U tvom slucaju mozda mozes samo ustati u autobusu da se protegnes :) Sretno u svakom slucaju!
Drage buduce mamice, ja sam prosle sedmice putovala za Mostar (5-6 sati voznje) a u 10-oj sam sedmici trudnoce, put sam lijepo podnijela, odmarali smo svega 3 puta po 10-ak min, sutradan sam se vratila kuci i pred samo kraj sam osjetila laganu mucninu (a inace dobro podnosim putovanja)...uglavnom sve je proslo ok. To vam je moje prvo trudnicko putovanje na malo dalju relaciju P.S. putovala sam autom
< Poruku je uredio chocolatta -- 18.9.2012 13:03:30 >
ne vidim razlog zašto se ne bi putovalo u trudnoći ja sam u prvoj vozila do c.gore u 6-7 mjesecu trudnoće, nekih 300 kilometara do i toliko nazad a putovala sam i avionom, let je trajao nekih 2-3 sata, ništa strašno meni je trdunoća ko da nije..... samo imam stomak ispred sebe, ako ste zdrave nema frke