Šigimica -> RE: Koliko vremena vaša djeca gledaju TV (28.12.2007 15:34:00)
|
Moja kikica je užasno aktivna i ta ne može biti mirna i sjediti duže od pet minuta. Ali od malena smo je navikli da ima redosllije u svome životu. Ustajanje oko 0620 sati (radnim danima, ali vikendom nas ona budi oko 0700 sati), doručkovanje flašice i gledanje crtanog dok ne popije flašicu, i dok mama i tata ne popiju jutarnju kahvu. Nakon toga idemo vani da bacimo smeće, malo se provrtimo oko stana, kuće, pospremanje kuće sa mamom, ponovo doručkovanje za stolom sa roditeljima. onda oko 09,00 sati ide u svoju sobu, u vtić sa ogradicom i gleda tv dok ne zaspi, a obično je to oko 09,30. Ukoliko ne zaspi ustajanje je oko 10,30 ali obično se uz tv i igra sa svojim igračkama. nakon spavanja vrzma se oko mene, ili majke koja je čuva radnim danima, idu napolje zezaju dedu, prave ručak,i tako do 1300 sati kada je vrijeme ručku. Nakon ručka se ide na spavanje, i obično zaspi oko 13,20 uz crtić, a budi se oko 16,00 ili malo kasnije. Ustajanje, dočekivanje roditelja sa posla, maltretiranje i skakanje po nama, spremanje za povečerje, hranjenje, bacanje po spavaćoj sobi i spavanje u 09,00 sati. U suštini, svako dijete radi ono što je navikllo, ili ono što mu se pruža. Ne dopuštam da tv bude upaljen a da ona se igra sa nama, dok želi da gleda može, ali samo u okviru onoga što je njen redoslijed Moja kikica je užasno aktivna i ta ne može biti mirna i sjediti duže od pet minuta. Ali od malena smo je navikli da ima redosllije u svome životu. Ustajanje oko 0620 sati (radnim danima, ali vikendom nas ona budi oko 0700 sati), doručkovanje flašice i gledanje crtanog dok ne popije flašicu, i dok mama i tata ne popiju jutarnju kahvu. Nakon toga idemo vani da bacimo smeće, malo se provrtimo oko stana, kuće, pospremanje kuće sa mamom, ponovo doručkovanje za stolom sa roditeljima. onda oko 09,00 sati ide u svoju sobu, u vtić sa ogradicom i gleda tv dok ne zaspi, a obično je to oko 09,30. Ukoliko ne zaspi ustajanje je oko 10,30 ali obično se uz tv i igra sa svojim igračkama. nakon spavanja vrzma se oko mene, ili majke koja je čuva radnim danima, idu napolje zezaju dedu, prave ručak,i tako do 1300 sati kada je vrijeme ručku. Nakon ručka se ide na spavanje, i obično zaspi oko 13,20 uz crtić, a budi se oko 16,00 ili malo kasnije. Ustajanje, dočekivanje roditelja sa posla, maltretiranje i skakanje po nama, spremanje za povečerje, hranjenje, bacanje po spavaćoj sobi i spavanje u 09,00 sati. U suštini, svako dijete radi ono što je navikllo, ili ono što mu se pruža. Ne dopuštam da tv bude upaljen a da ona se igra sa nama, dok želi da gleda može, ali samo u okviru onoga što je njen redoslijed. Kad radite sklekove?
|
|
|
|