pjenica mala -> RE: kada nakon više godina....ponovo u porodicu stiže novi član (6.2.2009 9:44:02)
|
Cure moje, mislim da sve ima svoje prednosti i mane, mama75 mislim da nisi zakasnila, imas ti vremena još koju bebanu da rodiš. A što se tiče toga svaka čast meni recimo što sam ''na vrijeme'' počela rađati djecu, sve je to bilo nekako ''u trku'', neplanirano i spontano, imala sam 20 godina kada sam rodila svog sina, a kćerka mi je tada imala već dvije godine, a čini mi se da sam tek tamo oko 24 godine shvatila šta znači biti mama...Imam osjećaj da sam se jednom okrenula po našem domu i upitala se, čekaj, gdje su ovdje odrasli, svi smo bili djeca, i moj muž, i ja i djeca, puna kuća djece, a nigdje nikog odraslog!!! DijanaBL to što tvoja mama kaže, da je za nju ima više živaca, to jeste ustvari to o čemu govorim, sada je zrelija, i drugačije prilazi majčinstvu, recimo i mama75 i ja ''zavidim'' ženama poput tebe, kada dobijaš dijete, a ti sama više to nisi. Sada je ova trudnoća sasvim nešto drugo, prošle godine kada sam bila trudna osjećala sam se kao po prvi put trudna, beba je otišla u 22.sedmici, ovo sad je neočekivano... Shvatila sam, da sve što sam u životu uradila spontano, to su bile najbolje stvari koje su mi se desile. I mislim, da onaj ko je počeo ''na vrijeme'', za njega je to ispravno, ali i onaj drugi koje počeo također ''na vrijeme'', i za njega je to ispravno... A evo sad mi se postavlja pitanje:Kada je to ''na vrijeme''? Ljubim vas i grlim i na posao hrlim (uh evo ja i pjesnik) Cmok
|
|
|
|