elmaL -> RE: Zdrav život (26.2.2014 9:27:27)
|
IZVORNA PORUKA: chantal Povrće ne sadim,nemam gdje,ali uglavnom od sveki dobijem domaći krompir,bijeli i crveni luk (oba puno koristim) i grah,a za ostalo se snalazim kako znam. Inače,tema mi je super [sm=bravo.gif] i kod mene je ista situacija...ne sadimo mi, osim ponešto sitno ispred vikendice, krastavce, paprike... ali moji sade sve što mogu za sebe, pa proslijede nama naravno [sm=smiley36.gif] meso svo kupujem domaće, ne znam kad sam zadnji put nešto kupila u supermarketu ili mesnici, i to mi je najdraže što imam priliku kupiti provjereno, mama mi to uvijek isječe na komade i piletinu i teletinu, toliko to meso ima onaj fini friški miris mesa, da nisam mogla vjerovati.. jaja uzimamo domaća, često i mladi sir, imamo ženu koju znam koja pravi vrhunski...zimi imamo 2 žene od kojih uzimamo zelenu salatu, blitvu, spanak, imaju plastenike..i tako snalazimo se :) trebam li naglasiti da su svi džemovi, pekmezi od našeg voća, sok od šipka mamin [sm=bravo.gif]plus med kojeg smo tonu pojeli ove zime [sm=jezicek.gif] ribu jedemo obavezno jednom sedmično, kupujemo pastrmku u Jablanici, prelagana i pravo ukusna... uglavnom, ja ne volim masnu hranu, mnogo koristim maslinovo ulje, ako imamo nešto prženo za ručak, uvijek gledam da je prilog sastavljen od kuhanog povrća i dosta salate.. salama, pašteta i sl se slabo jede kod nas, abc je najviše korišten proizvod u našoj kući, svi ga volimo, pogotovo Emin i ja[sm=smiley1.gif] volim koristiti začine razne kurkuma i bosiljak su mi favorite [sm=smiley20.gif] moja mama isto koristi u dosta jela majčinu dušicu, kadulju, i super da okus, a ona ima svoje sušene, moraću i ja početi [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|