Bubydina
|
IZVORNA PORUKA: emman Veliki pozdrav, želim da vam ispričam svoje iskustvo sa imenom moje kćerke.Prije dvije godine kad sam se trebala poroditi puno sam istraživala o imenima i njihovom značenju.Odlučila sam dati svojoj curici ime Emman po jednoj arapkinji, značenje ovog imena je vjera.Da bih bila sigurna da je to ime prikladno za djevojčicu poslala sam mail Fondaciji Mulla Sadra i oni su mi odg. da je ime ok,samo je kod nas neobično jer se ne završava na slovo a. Međutim,danas ovo ime kod nas, ima drugo značenje vojskovođa,sigurnost i isključivo je muško.Kad tražim na engleskom onda piše da je žensko i da znači vjera.Tako da sam sad zbunjena,kako se poslije dvije god. kod nas promijenilo značenje. Ja mislim da jest žensko,i da je značenje tako kao i od Iman,ali kod nas su običaji drugaciji,i pola imena bosanskih nije muslimansko,nego su oni sami smišljali i okretali mjenjali po koje slovo....Meni je isto jako lijepo Iman,ali mužu nije toliko za to ime,baš zbog drugih,jer kako će zvati,ono neobično,i tako,,,a ima dosta curica s tim imenom,a ima i onih Imana,naši Bošnjaci dodaju "a" na kraju...a ne brini ti draga,ime je sigurno muslimansko,i lijepog značenja,za imena naše djece ćemo odgovarati,zato smo znamo biti zabrinuti,,,Emman je 100% lijepog značenja
< Poruku je uredio Bubydina -- 1.3.2014 11:35:19 >