manuela RR -> RE: Bol kod porođaja od 1-10 (4.3.2009 14:24:40)
|
Ja sam imala jako tezak porodjaj,tako su mi bar doktori rekli,al meni uopste nije tako izgledao. Ja sam sitne gradje a beba je bila poprilicno krupna pa smo se dosat namucili,na kraju je rodjen uz pomoc vakuma,mene su morali isjeci,a imala sam i unutrasnje pucanje tako da su morali i to da siju,i s obzirom na cielu tu situaciju moram ti reci da je sve to u glavi. Tokom citavih 9 sati koje sam trpila bolove nisam ni glasa pustila jer sam stalno ocekivala vecu i jacu bol koju necu moci podnijeti,a ta se bol nije desila. Ne znam kako je kod drugih zena,al kod mene je bol jedino bila u predjelu ledja i tu bol sam poznavala jer sam slicne bolove imala kada trebam dobiti menstruaciju.Nesto jaca u odnosu na menstruacijsku bol al nista strasno sto se ne moze podnijeti.Sivenje mi je bilo gore u odnosu na porodjaj jer ne podnosim takvu vrstu intervencije,al i to sam sve podnijela bez ikakvog vristanja.Znaci svoj tezak porodjaj ocijenjujem sa 5,a male su sanse da se nekome toliko iskomplikuje kao meni.A sve se to omah i zaboravi,prilikom oporavka uopstre nisam ni mislila na svoje bolove nego na bebu,koju sam od samog pocetka sama i kupala i presvlacila.....Slicno menstruacijskim bolovima,malo jace....a uostalom ionako jedva cekas da vidis kako izgleda tvoja beba i molis boga da sve prodje kako treba tako da i ne mislis puno na bolove koje trpis.
|
|
|
|