Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Kad osjetis jak bol iz ledja,mene su u 1 po noci uhvatili bolovi,i trpila sam nisam nikome govorila,jer sam mislila da to nisu trudovi,ali ujutru oko 8 kad su poceli bolovi iz krsta,sveki mi je odmah rekla da idem u bolnicu,i rodila sam u 10 h.Ali zapamti da nije svaka zena ista,pa samim time ni bolovi,znat ces ti kad to dodje,samo duboko disi,to ti je najvaznije,pravilno disanje.Udises na nos,a izdises kroz usta,to je meni najvise pomoglo.Sretno
Tina nista se ne sekiraj sve zene kojima je prva beba budu u takvoj dilemi,ali vjeruj mi da ces to prepoznati,drugacije je od svih ostalih bolova.I svakako je najvaznije pravilno disanje. Zelim ti puno srece.
mene su bolovi uhvatili odmah na svako 3 minute.otisla u bolnicu odmah u 7 u 9 i 30 rodila.znaces ne brini.i istina je sta kazu da se sve odmah zaboravi.
i mene zanima isto kako prepoznati trudove? Procitah gore da su to bolovi iz krsta, i svekrva mi isto rekla, a moja mama da je nju boleo donji deo stomaka. E sad mene ledja bole stalno, nekada toliko jako da mi koce noge a i stomak isto. Moj doktor kaze da me kicma boli zato sto beba pritisce, a stomak zato sto se materica siri. I kako ja sada da znam kada je krenulo?Inace sam u 36 sedmici...
Demiana, trudovi nisu stalna bol, oni dolaze u intervalima. Barem su mi tako ostali rekli, a i meni je tako bilo. Pojačavaju se s vremenom i postaju duži. A vjerovatno ćeš imati i neke dr.simptome. Ne brini, to ne možeš fuliti nikako
ja sam se porodila na sekciju (carski rez)i sam taj čin nije bio bolan.Meni ni oporavak nije bio tako strašan kako pričaju i kako sam i ja sama očekivala. Rana nije da ne boli , ali nije ni neizdrživo, pogotovo što ti u bolnici kroz infuziju daju analgine. Četvrti dan sam izašla iz bolnice bez bolova. Ako se budeš porađala na c.rez želim ti da ti bude kao meni. Sretno svim budućim porodiljama.
mene porod nije bolio, šivanje peckalo (kod prve bebe). bole trudovi - 10, muče, j*eee ! druga beba - zezala se između trudova , porod - ništa! dva sata kasnije sama na tuširanje, sutra kući, a četvrti dan u šetnju po snijegu i, oboje bih opet. sad sam Druga Marta
< Poruku je uredio Dina RR -- 8.10.2008 16:56:24 >
Isto tako, trudovi su bolili za 10 heheh , porodu bih dodijelila ocjenu 2 (ma nije bila bol, vise pritisak) i svakako sivanje - uh 10!!! Ali ja sam bol brzo zaboravila, znam da me tada bolio, ali se iskreno ne sjecam vise te boli hB!!!
ja sam rodila na carski pod opstom anestezijom tako da sam cin poroda nije nista. E poslije poroda rana jeste boljela dala bih ocjenu 5 znaci podnosljivo, ali sam ja izgubila puno krvi tako da moje opste stanje je bilo za 10 . Uglavnom hB oporavila sam se, ali jos uvijek nemam ni snage ni hrabrosti da razmisljam o drugom djetetu
Nemoj te se smijati, ali mene nije bolilo. Ozbiljno. Kontrakcije su bolile kao blagi menustrualni bolovi, izlazak bebe, rez i sivanje nisam ni osjetila. Jedino sto me bolilo ko djavo su one kontrakcije kad ti daju infuziju....uh
trudovi poceli oko 11 navece, nista strasno- kao menstrualni bolovi i nagon na wc (ocjena 2-3), u bolnicu dosla oko pola 4 ujutro, porodila se u pola 6- porod 9, sivanje 8, ali oporavak od epiziotomije, hemorodidi i odlazak u wc sa savovima 100.
ne znam sta bi rekla za ovu bol, najvjerovatnije je nemamo sa cim usporediti pa je zato odmah zaboravimo! inace oba poroda su mi relativno kratko trajala hvala dragom Bogu, s tim sto je drugi porod bio vremenski duzi pa je radi toga ocjena recimo 4,al ne zalim se imam dvoje prekrasne zdrave djece.