Skvo RR -> RE: Micanje ploda (20.1.2010 11:23:41)
|
IZVORNA PORUKA: edita83 pozdrav, sada sam trudna punih sedam mjeseci. i zanima me dal je normalno da se beba puno okrece odnosno da me bas jakim udarcima "suta". i to vecinom pred vece i recimo bezbroj put se okrene i udara u roku 5 min, iako mjenjam polozaje isto je. a citam na netuu da bi sada se trebao smanjiti broj pokreta jer kao beba sto je veca iz mjeseca u mjesec ima manje prostora, pa se ne osjete udarci. a ja imam osjecaj da sada iz dana u dan je nemirnija moja curica. pa jel mi mozete reci jel i kod vas u 7, 8 mjesecu sve nemirnija beba i dal je to oK? IZVORNA PORUKA: Suncica* Draga Edita, ja od sedmog do devetog meseca nisam uopste spavala. Nisam mogla ni da sedim, ni da stojim, ni da lezim. Samo sam molila Boga da se vec jednom porodim. U 7. mesecu meni je beba zaglavila nogu skoro, pa pod rebro, da me muz vodio kod kardiologa, pulmonologa..A to je bio bol nevidjen. Tek kada smo otisli na UZ, doktorica je rekla da je u pitanju njena nogica.. Tako nemoj da se brines, kada joj bude nedostajalo mesta, onda ce da se suta.. Ali bitno je da je bebica dobro, a i to ce sve da prestane.. IZVORNA PORUKA: makana kada je beba sasvim mala u stomaku iako ima prostora nije dovoljno jaka da šutira jako, ali kako raste to se mijenja, spoznaje da može da se okreće, gura, prevrće i namješta, ne zaboravimo da ne udara beba samo nogicama i rukicama, tu su koljena, glavica, laktovi, guza, morala sma danima da trpim almedininu petu koja se jasno ocrtavala na desnoj strani stomaka, bilo je ljeto pa se baš fino vidjelo na stomaku ispod majica, znala mi je nonu baš kao sunčici ugurati pod rebra i što to zna da smeta i boliiii, ne baš jako, ali eto, druga stvar kolegici je malac zaglavio glavu baš na sredini između plućnih krila, odnosno između rebara, mogla je jedino da sjedi kao da je progutala dršku od metle, elem to su naši mali bebaći do kraja trudnoće kako se almedina jako i aktivno šutirala po cijeli dan, a znala me probuditi i u noći kad osjeti da ja se smirim, paničila sam kad osjetim da ne miče, pa sam hodala tapšala stomak dok je ne natjeram da me šutne jer tako znam da je sve u redu, elem tek se počela smirivati nekoliko dana pred porod, pripreme za izlazak hehehhe da pitam nekoga za savjet, da li je normalno da se beba skroz malo mrda i to samo po dnu stomaka, ja sam 5 mjeseci trudnoce, ulazim u sesti....pozdrav IZVORNA PORUKA: Emina* Natalie,nista se ne sekiraj. Kod mene ti je isto tako. Meni je takodje peti mjesec,vec sam usla u sesti, i osjecam da se beba udara,i to kako si i navela najvise u dnu stomaka,mada osjecam kada dodje iznad pupka,al najvise udara u dnu,i to kada se ja odmaram i kada je sve mirno. Nista se ne brini,vidjeces da je sve u redu i za koji dan neces moci ostati ziva od udaraca.. Pravi mali fudbaleri [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ani3.dk/born02/born10%5CCA4A3THK.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Blue rose RR Mene je moja kikica šutala gotovo do posljedenjeg dana. Nekada me je toliko jako udarala da mi je nestajalo zraka. Zato uživaj u tim lijepim trenutcima, dok j etako savijena u tebi, a kada se pruži...e onda bit će krljanca...
|
|
|
|