bebbe RR -> RE: Micanje ploda (11.9.2008 16:35:59)
|
Iako odosmo od teme... Ja sam bas sinoc nesanicu "lijecila" ko zna kojim po redu citanjem knjige Mayo klinike o trudnoci i prvoj godini zivota bebe i nasla sam da pise da par pica popijenih na pocetku trudnoce, prije nego sto smo i znale da smo trudne ne skodu plodu, no, da alkohol bez problema prolazi u posteljicu, u tijelo bebe, cija jetra, za razliku od nase, nema enzima da se rijesi alkohola brzo poput odraslih, te da je beba u stanju teskog pijanstva i od kolicine koju mi ne osjetimo. Svako, naravno, ima svoje. Ja rado popijem i casu vina i pivo s vremena na vrijeme, no, od kada sam ovo procitala u knjizi koja je za mene puni autoritet jer joj vjerujemnisam ni pomislila da bih mogla popiti niti gutljaj bilo kakvog alkohola. Iako, moja ovdašnja prijateljica Irkinja, babica, a i sama majka zdrave troje djece, tvrdi isto sto i neke od vas - mala kolicina ne skodi plodu... Ponavljam, svako ima svoje. Dobro je raspolagati s sto vise informacija prije nego se odlucimo. Ja sam se, isto tako, za razliku od prve trudnoce, ovaj put u potpunosti odrekla cigareta i cak mi ni ne nedostaju! Pozz
|
|
|
|