san4 -> RE: poviseno zeljezo u krvi (29.3.2014 14:52:21)
|
Mya,kad uradi sve nalaze,trebao bi kod hematologa.Na posljednjem nalazu je pisalo kontrola za dva mjeseca,a to bi trebalo biti sada u aprilu. Ovih dana bi trebao uraditi ponovo zeljezo i feritin,ali reagensa nema u Klinickom ni za feritin,nije uradio ni tumor markere,jer reagensa nema cak od decembra.Zaista,sramota da glavni grad i glavna bolnica toliko vremenski nema osnovnog materijala![sm=smiley13.gif] Doktorica je napisala,posto sam ja isla da odnesem njegove uradene nalaze i posto sam pricala sa doktoricom da sam iscitala malo o nasljednoj hemohromatozi,da se iskreno,plasim za njegovo zdravlje,napisala je ,razmotriti mogucnost testiranja na nasljednu hemohromatozu. Mislila sam,posto Boga pitaj kada ce biti reagensa,a privatno bi nas bas kostalo da uradimo te tumor markere,prvo da privatno uradi zeljezo i feritin,pa ako i dalje bude poviseno, da ode do Zagreba ili Beograda,da uradi gensko testiranje na hemohromatozu. Vidis,Mya,misljenja sam da ne treba dizati paniku,ako ti j ezeljezo samo ovim nalazom poviseno.Napravi kontrolu kroz par mjeseci. Kod mog muza zeljezo je uvijek bilo poviseno iznad referentih vrijednosti,mislim da se to treba ispitati,a n evise olako shvatiti,jer posljedice su katastrofalne. Ako se je oboljenje,a ne neko prolazno stanje,treba na vrijeme otkriti,sprijeciti posljedice,pa valjda zato i radimo nalaze[sm=zmeden.gif] Veliki pozdrav i javljam se opet![sm=smiley31.gif]
|
|
|
|