Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
da li u Tuzli ima taxi koji dodje sa autosjedalicom?! mi smo bili u Tuzli mjesec dana, muz je ostao sedam i odvezao se sa autosjedalicom obzirom da imamo RÖmer Safefix Plus pa je nismo mogli nositi uokolo sa nama, tako da nismo nigdje ni isli sem u kupovinu, u setnju i to u kolicima. interesira me za ubuduce kada dodjemo i ostanemo duze, kako se organizirati?! autobus ili... sto preporucujete?!
mozda i ima negdje ,jer imaju auta sa ugradenim tim sjedilicama za djecu od 15 kg.na zadnjem sjedistu.ja imam ta sjedista u autu,kad mi ne trebaju samo ih spustim,ali oni su za djecu od 15 kg.a do tad sam koristila römer.kad smo kupovali auto trazili smo takvo sa tim djecim sjedistima i stvarno je super
Sigurno nema, a to je inače u Balkanskim zemljama problem jer ima rupa u zakonu pogotovo u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Ako imaš nekog poznatog taxistu koji ima dijete i odgovarajuću AS pa da ga zamoliš. Uglavnom najbolje ti je Lu onda busom jer kakvi su naši taxisti i da je imaš ne bi ti je postavio dok pojedine rent-a-car kuće nude i AS uz auto.
U civiliziranom svijetu kada zovneš Taxi onda naglasiš da imaš dijete kojem treba AS za taj uzrast i oni ti pošalju Taxi sa AS ali i to su većinom slabije AS i nisu stručno postavljene.
mozda i ima negdje ,jer imaju auta sa ugradenim tim sjedilicama za djecu od 15 kg.na zadnjem sjedistu.ja imam ta sjedista u autu,kad mi ne trebaju samo ih spustim,ali oni su za djecu od 15 kg.a do tad sam koristila römer.kad smo kupovali auto trazili smo takvo sa tim djecim sjedistima i stvarno je super
E moja Larina da znaš kakva su kod nas Taxi auta kada je prevoz kroz cijelu TZ 1,5 KM
Sigurno nema, a to je inače u Balkanskim zemljama problem jer ima rupa u zakonu pogotovo u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Ako imaš nekog poznatog taxistu koji ima dijete i odgovarajuću AS pa da ga zamoliš. Uglavnom najbolje ti je Lu onda busom jer kakvi su naši taxisti i da je imaš ne bi ti je postavio dok pojedine rent-a-car kuće nude i AS uz auto.
U civiliziranom svijetu kada zovneš Taxi onda naglasiš da imaš dijete kojem treba AS za taj uzrast i oni ti pošalju Taxi sa AS ali i to su većinom slabije AS i nisu stručno postavljene.
triplemama,
to sto kazes za taxiste si u pravu. hvala ti na informaciji, pa ako se u medjuvremenu desi promjena u smislu da neko nudi i tu uslugu da nam javis. hvala ti :-) i veliki pozdrav tebi i Tuzli :-)
hvala vam mame na ovim iscrpnim informacijama o AS ,gdje se u Sarajevu mogu naci Maxi cosi i Romer i koliko kostaju kombinovane od 0-18 kg, Mom bebacu je 6 mjeseci i ima oko 7 kg.pa sam se odlucila za kombinovanu AS samo sada ne mogu da se odlucim koju od ponuđenih jer nigdje nisam vidjela Maxi cosi i romer.Ako se narucuju iz inostranstva kako to ide i koliko je pouzdano?
ja sam autosjedalicu kupila u Njemackoj, platila sam je 320 eura a preko stranice www.baby-markt.de je mozes dobiti sada za 265 eura sto je dobra cjena. da li imas nekoga u Njemackoj ili negdje drugo pa da ti se posalje?! p.s. ako si mene pitala, obzirom da moja nije kombinirana
ja sam uzela svoju ovde u becu platila 174 eura al nije kombinovana...do 13 kg je.a imas od maxi cosija onu od 9 - 18 kg...najbolje evo sama pogledaj koje sve imaju a o römer ti nemogu nista reci pa neka ti to kaze neko ko ima römer
hvala vam mame na ovim iscrpnim informacijama o AS ,gdje se u Sarajevu mogu naci Maxi cosi i Romer i koliko kostaju kombinovane od 0-18 kg, Mom bebacu je 6 mjeseci i ima oko 7 kg.pa sam se odlucila za kombinovanu AS samo sada ne mogu da se odlucim koju od ponuđenih jer nigdje nisam vidjela Maxi cosi i romer.Ako se narucuju iz inostranstva kako to ide i koliko je pouzdano?
U Sa imaš u turbo limaču obje vrste sjedalica Roemer nema kombinovanu koju bi ti htjela, ima AS 0+ grupe do 13 kg, I grupe od 9-18 kg i AS II+III grupe od 15-36 kg
Isto tako i kod Maxi-Cosi sjedalica jedina kombinovana je II+III grupe
Tek oko 1 god će ti otprilike trebati AS grupe I pa do tada možeš koristiti AS grupe 0+ (koju vjerovatno već imaš)
Grupa I od Roemera košta od 400- 650 KM, a Maxi-Cosi grupe I od 250 - 650 KM najskuplje su sa Isofixom
Jeeeeeeee konacno smo kupili AS, toliko smo bili neodlucni. Ali sta se moze, nije bas da se to kupuje svaki dan. Uzeli smo u TL Romer duo plus isofix. Jeste nesto skuplja, ali smo dobili oko 130 KM na onoj magma kartici, tako da se isplatilo Mislim da se Bakiru dopada, stavili smo ga probno samo kratko, dok je ja malo ne ocistim i sjedio je bez bunjenja, sto obicno nije bio slucaj sa onom natraske malom Odlucili smo se za isofix, jer prvenstveno sigurnija je, a druga stvar kad vec na autu imamo taj mehanizam, pa da iskoristimo vec
Mivice baš mi je drago da ste našli odgovarajuću, a nije loše ni sa ovim bodovima u TL pa samo 130 KM. Ona je super za namjestiti a i nema onu nogu kao Maxi Cosi već unaj kaiš pozada kao treću tačku učvršćivanja. A može se postaviti i u auto bez Isofixa samo sa pojasevima.
Mivice, jeste li kupili taj kajs za dodatno pricvrsivanje? Vidjela sam u TL katalogu da kosta 50 km, jer sam i ja kontala kupiti tu sjedalicu ako kupimo auto sa tim mehanizom, pa sam malo cunjala. Ovu kombinovanu cu koristiti dok ne mognemo preci u grupu 1. Mada do toga ima jos, jer mali ni ne sjedi, ko zna kad ce stati na noge,ali volim se informisati unaprijed.
kontaktirala sam Radio Slon i Emilija mi je odgovorila da nema TAXI-a koji pruzaju tu uslugu no da se mozda moze dogovoriti, a ja sam joj naglasila sta su odgovorili u Tuzla Taxi-u pa mi je predlozila Euro Taxi, kaze da su ljubazni pa cu pokusati .
Sad zvala nemaju ni oni ali ako ti poneseš svoju mogu ti namontirati.
Hvala ti kod mene je Römer Safefix Plus, teska za nositi i nije ni predvidjeno, no kada bas budemo u situaciji da se prevozimo koristiti cemo bus. Bar smo pokusali