rozi -> RE: Važnost Autosjedalica (1.2.2009 22:43:10)
|
Hvala vam puno, Triplemama i BigMam . BigMam, i kod mene je sada kombinovana sjedalica( 0/1) . Ustvari , ja sam tu sjedalicu kupila prije poroda, medjutim, kada sam ga izlazeci iz bolnice ubacila u nju ( imao je 3 kilice) skontala sam da mi valja kupovati onu oblika jajeta( uzela sam onu Graco) . Nju smo koristili do 4-5 mjesca, jer je postao pravi bebeljko i poceo se buniti i tada sam se vratila na kombinovanu. Maloprije kada sam trazila link za sjedalicu , naisla sam na jedan clanak na slovenskom i kako sam skontala da ova moja sjedalica nije prosla dobro na testovima , bez obzira na oznaku sigurnosti. Ne mogu da razumijem , ali na kraju je pasus: Drugače je pri uporabi tega sedeža za prevoz dojenčka, ko je sedež v avtu nameščen v nasprotno smer vožnji. Tedaj pritrditveni pas, ki poteka skozi omenjeno kovinsko zaponko, objame plastično školjko sedeža, s čimer se sile ob trku porazdelijo tudi na školjko sedeža, kovinska sponka pa zaradi tega ni toliko obremenjena, da bi se izpulila iz sedeža Kako sam shvatila da se to ne odnosi na polozaj unatrag, a to mi zasada i treba, a kada bude trebao preci u grupu 1 , onda cu kupiti neku sigurniju. Ovjde cu sigurno naci dosta prijedloga. Sad gledam tu romer u katalogo TL , kosta 650 km. Uhh
|
|
|
|