gdjax -> AKNE i mladezi U TRUDNOCİ (15.1.2014 7:59:02)
|
pozdrav svima, u 13-14 sam nedjelji trudnoce. ali vec od 7 nedjelje imama uzsne akne vulgaris na obrazima..bolne su i gnojne (inficirane). bit ce da je to moja najtanja tacka u koju su hormoni udarili. bila sam kod doktora, i naravno kao i vecina njih zanemarujuci Hipokratovu ili od neznanja dala mi je antibiotike jos dok sam bila u 12 nedjelji, sto je strogo zabranjeno. naravno nisam pila niti mazala nista antibioticko, hocu zdravu bebu kao i svako normalan. pokusala sam raznim biljnim preparatima..stavljala sam kupus, oil tree (ulje çajevca), prala prirodnim sapunima za osjetljivu kozu, cak sam neke velike gnojne bobuljice busila medicinskom iglom pa njezno istiskala kako bi mi bol koju stvara pritisak barem malo popustilo, poslije sam stavljala jod (i to me malo strah ucinka[sm=zmeden.gif]...vec 2 dana cistim rane 70 post. alkoholom za lice.. uglavnom bez rijesenja sam.... a ovo bukti...danas se ako bog da vracam kuci u Sarajevo (inace zivim van nase lijepe Bosne i Hercegovine) pa se nadam da cu tamo naci neko rijesenje...e sada trebaju mi 2 stvari: 1. dobar dermatolog u Sar. 2. prirodni lijek, da li neko ima smjernice, sta piti, sta mazati? 3. najvaznije, iako nisam spomenula u tekstu...imate li kakve informacije o benovima...jedan su mi nasli rizican i insistiraju da ga maknem sad dok sam trudna...naravno oni opet ne razmisljaju kao majka...djetetu moze naskoditi sav taj proces operacije i post operac., uostalom taj ben mi ne pravi nikakav problem, nije se promjenio, niti ima kakav iscjedak, samo me ponekad zasvrbi i sad kako su mi to rekli nekad ga i osjecam...sugestija predpostavljam...da li neko ima iskustva sa benovima u trudnoci, da li je neko od vas operisao to tokom trudnoce? pravo me je strah vezano za ishod tog bena...[sm=smiley13.gif] hvala
|
|
|
|