Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 25.3.2009 15:19:00
ladyn
Moj mali je danas doruckovao frutolino. Za uzinu je imao jabuku i krusku sa keksom i cimetom. Rucao je teletinu sa krompirom i spinatom. A za veceru ce vjerovatno biti neka kasica. Izmedju obroka je pio pomalo caja od kamilice.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 25.3.2009 15:28:53
mamine oci
beba u periodu od 12m do 18m je velika beba ja imam bebu od 14m i sto se tice ishrane sve jede kao i mi veliki ne bas u tim kolicinama ali jede sve pomalo i zadovoljna sam zdrava je i jaka beba a poslastica mu je da doji .treba naviknuti na sve jer kad osjeti sve okuse kasnije i kad bude vece nece biti problema ja sam tako radila i sa prvim djetetom i sad on ima deset godina i nikad nepravi pitanje sta je za jelo jer jede sve
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 28.3.2009 15:39:23
Amrino
Opet mi
- dorucak: maslanica od tri vrste brasna (pravila nenica ) sa pavlakom - uzina: Hipp- breskve i banane, eko grisini (iz DM- a...i bljak je ukusa) - rucak: pastrmka sa krompiricima - uzina: grisini - vecera: Hipp jabuka i mango s kravljim sirom
Ovaj moj promjenjiv ko i vrijeme . Tri dana suuuuper jede (masala)....a onda cetvrti dan bojkotuje . Skontala sam da mi mnogo vise pojede dok gleda TV pa ne znam jeli mi to pametno....Negdje sam citala da ne treba dijete hraniti kroz igru...jer kao tad jede nesvjesno...bla bla... Pravo mi je krivo sto MM skoro nikada nije kuci za vrijeme rucka...pa ne rucamo svi skupa...Meni su ti zajednicki obroci nekako jako bitni. Volim da je sve nekako po PS-u...a ne da svako jede u razlicito vrijeme...valjda zato sto je kod mene u kuci uvijek postojao taj "red" sto se toga tice....Uh sto ja razvezah jezik... .
< Poruku je uredio Amrino RR -- 29.3.2009 21:43:17 >
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 2.4.2009 8:21:32
mišur
Evo i mene na ovoj temi... Luka je juče ručkao: doručak-griz i jogurt ručak-pileća supica sa hljebom užina-Hipp voće i žitarice večera-plazma keks Između toga je popio cijeđeni sokić od jabuke, mrkve i malo cvekle, vode i skoro pola banane.
Današnji meni: doručak- palenta sa pavlakom i jogurtom ručak-špinat,krompir i pastrmka užina-probaćemo neko voće, ali vjerovatno ćemo završiti na nekoj Hipp kašici večera-neki Nestle
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 2.4.2009 22:30:51
jasmina_mm
Eh elma dobrodosla mi smo na ovoj temi jos devet dana i onda se selimo
Benjo je bio malo bolestan pa ovih dan dva slabije jede dorucak virsla i jaje rucak grasak vecera kljukusa sve je ovo pomalo jeo, popio je flasicu limunade i malo vode slabo je i dojio a jeo je i malo banane, malo smokija i malo cokolade
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 2.4.2009 22:42:16
bebacha
mi nikako da se javimo na ovu temu.evo nas danasnji meni dorucak-piroska sa sirom(home made= uzima-banana,sok od kruske i cokolada rucak-grah sa domacim hljebom(mala voli grah pa mi zao joj nedat ali se trudim da nebude puno zacinjenjo i nikad joj nije naskodio uzina-vocni jogurt,opet malo cokolade i malo salame(bila kod mojih roditelja vecera-pileca supica i malo krompiruse
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 2.4.2009 22:51:44
batterfly
IZVORNA PORUKA: ElmaB RR
Eh, i mi smo sada na ovoj temi!
Danas jeli: -kuhano jaje sa pavlakom, -nadrobljenu pilecu supicu, -kuhano povrce(mrkva, krompir, grasak, mahune,brokula) sa mesom, -jedan maxi "monte", -i zdjelicu toplog mlijeka sa zitaricama. Izmedju svega pola banane, jedan kinder pingui i keksica(pettit).
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 3.4.2009 14:48:30
Alisa.
vidim da dosta vas daje dijeci virsle,pastete,salame.Ja jos nisam Harunu davala.Pa imam pitanje za mame koje to cine,kada su poceli da daju dijeci salame,i da li misle da je to ok?Ipak mislim da je jos rano za tu nezdravu hranu.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 4.4.2009 8:19:54
ElmaB
Skuham standardno jerisce pilav, samo ga prije kuhanja u ruci isitnim. Zatim izdinstam fasirano meso sa malo luka i dodam pilavu! Ja njima stavim malo i pavlake, prije samog hranjenja jer tako vise vole!
dorucak: frutolino rucak: tikvice sa rizoim uzina: sutlija sa vanilijom vecera: idemo kod bake na rodjendan, pa bit ce svega
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 4.4.2009 8:27:37
ElmaB
Meni je dr rekla da fasirano dajem od 10 mjeseca jednom sedmicno. Ja u mesari kupim komad teletine i komad junetine, pa mi to isfasiraju zajedno dva puta i super bude, i moji u pocetku nisu bas htjeli, ali sada hoce. Zaboravila sam ti napisati da ja u to jos dodam pola sitno isjeckanog svjezeg paradajza i naravno, posolim.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 4.4.2009 8:50:57
Emina*
Pretpostavila sam da ide ili paradajz sos, ili svjezi, posto mi nezamislivo mljeveno meso bez njega... Zvuci super ukusno.. Pokusat cu, pa javim reakcije
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 4.4.2009 12:21:22
Visnja RR
evo da se i mi tuspasimo ovdje
mada moram reci da Asja od onog dana kad je imala turicu nikako nece da jede "slani" obrok... cak i domace vocne kasice bojkotuje.... i neke Hiiip-ove... jedino jogurt ne odbija...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 8.4.2009 15:45:45
mišur
Eh, ne znam ni šta bih pisala.... Moje dijete od kako je bio bolestan, evo već četvrti dan skoro da uopšte ne jede... Samo par zalogaja za svaki obrok, skoro i ništa... Ne znam više ni šta bih mu pravila,jer šta god da pravim što je ranije obožavao, sad neće...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 m... 12.4.2009 17:26:17
mišur
Evo da se prijavimo...Poslije 7 dana bojkotovanja hrane, Luka je počeo pomalo jesti... Ali ni blizu onome kako je ranije jeo doručak-zobene pahuljice ručak-špinat i krompir sa jajetom užina-svašta nešto sam mu trpala:grisini, kuglof, monte... večera-Nestle kakao Od svega pojede po maximalno 7-8 kašika, skroz slabo... Kako ga je sastavila gripa sa rastom gornjih jedinica, apetit mu je skroz oslabio...