cija -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (15.12.2009 23:26:45)
|
IZVORNA PORUKA: ivanak Ej, mogu vas nešto pitati, zanima me kako ste vi počele malom djetetu ( sad će 6 mjeseci za par dana ) davati jesti? Već mu dajem krušku, jabuku. super prihvatio. Onda malo patate i mrkvice i super je prihvatio. Jeli mu trebam to nastaviti davati ili što drugo trebam dati, a što? Juhice, ne znam pa zato pitam! Koliko puta na dan bi mu trebala dati kašice jesti? tvoj frajer je 2 dana stariji od moje frajerice [sm=smiley1.gif] Moja doji ,al ima 2 obroka tokom dana prave hrane ... Ruckala je sve moguce kasice za 4 mjeseca .... slatke ,slane.... Sad joj blendam jabuku,bananu,krušku...neki dan sam skuhala suhe sljive nbez icega,bez secera i dala joj malo te vodice... Slano sam joj izblendala tikvicu,krompir,brokulu,piletinu,nekad teletinu,mrkvu,korijen persuna i malo dodas te vode u koj se kuhalo to i mrvicu putera. E sad kombinuj.....uglavnom bez ikakvih začina i soli...samo na vodi. E onda sam kupila Hipp baby rise i to kombinujem sa kasicama ili sad kad izblenadm svjeze voce i povrce...naravno da mozes skuhati rizu (ovo cu ja sutra) i izblendati s nekim povrcem.
|
|
|
|