sarayka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (2.11.2009 19:10:35)
|
IZVORNA PORUKA: senka kurt I mi imamo isti problem kao Dalila Sa. U stvari, mislim da JA imam problem. Sinu je devet i pol mjeseci, blendam sve, iskreno rečeno pretvaram sve (meso, povrće, tjesteninu, voće, sir) u gotovo tečnu masu. On bi sigurno pojeo i nešto čvršće, no ja imam neobjašnjiv strah, od zagrcavanja ili ne daj Bože čega goreg. Prije dva, tri mjeseca jeo je Hipp-ovu puretinu, pomalo suha, zalijepila mu se pretpostavljam negdje u grlu i počeo je kašljati, grcati, da ne pričam dalje. Bila sam sama kod kuće i gotovo da se ne sjećam ni kako sam reagirala. Znam samo da sam se poslije tresla i da ne znam kako da počnem sada sa tom čvršćom hranom. Tješim se da će jednom naučiti. No, mislim da je vrijeme da počne jesti i nešto krupnije. Znam da imate neki dobar savjet...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] morate sto prije prestati s tim...to predje djeci u naviku pa je svaka krupnija hrana kasnije problem.. Prijedlog: uvijek uz jelo pripremite nesto sto ce beba "pripijati" sok, vodu isl. jer je i nama lakse jesti kad pijemo nesto...tako se neće ni zagrcnuti hranom i vise ce pojesti.. Mi i danas radimo to uz doručak pijemo čaj ili mlijeko a uz druge obroke vodu ili sok....ne cesto al eto svaki 2,3 zalogaj!
|
|
|
|