Anushka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (20.8.2009 17:36:15)
|
mi smo malo iskusniji:) pingpong, vecina se vodi pravilom da dajes bebi dok ne pocne okretati glavu tj dok se ne zasiti, a standardni obrok po knjigama za bebice ovog uzrasta je 200ml, ja sam pravila odokativno u zdjelu otprilike koliko ispadne nekog lina na 200ml mlijeka ili koliko stane u onu vecu hippovu teglicu od 190g. A kad jede iz ruke komadice onda ne brojim vec jede koliko hoce. Evo upravo sam skuhala punjene tikvice i njemu jednu izvadila sa malo supice i hljeba da ruca:) nije prerano, vodi se njenim ritmom, ponudi joj vode umjesto mlijeka nakon kasice, sad vec mora piti i vodu i uvedi kad vidis da bi mogla:)) mi smo poceli dosta ranije, sa 4,5 mjeseca, i vec sa 5,5 mjeseci je imao 2 obroka, sa 6 mjeseci 3 a sa 7 mjeseci 4 obroka, ne pojede uvijek sve nekad i preskoci obrok ali imamo neki ritam. obicno se pocne sa doruckom vocnim, pa se doda povrtnomesni rucak, pa mlijecnozitna kasica i jos jedna uzina vocnozitna. Samo ne moras se bas striktno drzati pravila, vidi sta joj odgovara i polako. vidis da neke bebe imaju samo dva obroka a neke 4-5, zavisi od bebice. dorucak: kifla i abc sir uzina ostatak hippove kasice od sinoc i nesquik kuglice rucak punjene tikvice vecera domaci puding od mlijeka i jajeta sa brasnom i maslacom - proba ako ne bude htio bit ce neki lino ili nestle zitarice
|
|
|
|