Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.4.2016 10:28:31
anitaa
Nisam ni ja mogla odoljeti,preksinoć joj dala uz puru pavlake malo sa svježim sirom..iako bi po pravilu tek s 9 mjeseci trebalo počelti sa svježim sirom, a onda sve masnije, ali eto nije joj smetalo, čak šta više..kaže S. "Naša E.sve voli", pa i ne volila kad uživa u hrani, a nema hoću ovo, neću ovo..sinoć špinat sa pola žumanceta, za desert preostalo žumance s bananom, mm smiješan, za ovu drugu kombinaciju pita je li to može tako, konta da ne izvodim eksperimente na E. kao na bijelom mišu, :-)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.4.2016 0:14:19
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ninuska
zene, vidim spominjete povlaku, interesuje me kad ste i kako uvele bebama
Mi smo probali ima sigurno mjesec :). Davala mu sa purom i svidjelo mu se
eh onda mogu i ja taman, hvalaaa
ja sam N isto davala u par navrata (ali nemoj mene slusati ja ti eksperimentisem na svoju ruku ) pravo joj se svidjela pavlaka sa purom u kombinaciji, a voli i jogurt i voli marelicu iz tegle neki dan mlatnu cijelu teglicu dok si rekao keks
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.4.2016 8:56:51
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: LieToMe RR
zene, vidim spominjete povlaku, interesuje me kad ste i kako uvele bebama
Mi smo probali ima sigurno mjesec :). Davala mu sa purom i svidjelo mu se
eh onda mogu i ja taman, hvalaaa
ja sam N isto davala u par navrata (ali nemoj mene slusati ja ti eksperimentisem na svoju ruku ) pravo joj se svidjela pavlaka sa purom u kombinaciji, a voli i jogurt i voli marelicu iz tegle neki dan mlatnu cijelu teglicu dok si rekao keks
ma i ja ekpserimentisem da ti pravo kazem, ali eto ne smjedoh ovo bas dok ne vidim iskustva, ide povlaka znaci s purom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.4.2016 11:17:09
M.A.M.
Mi smo probali pavlaku ima desetak dana ako ne i vise sa purom i svidja joj se,davala sam joj i mladi sir al se sva stresa na marelicu isto pa i ja probala malo mi kiselkasta nekakva,danas ili sutra pocinjem uvoditi zumance,a gubim vise ideje sta kuhati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.4.2016 23:45:56
LieToMe RR
Poguzija danas smazala sljivu za dorucak a za rucak supica sa piletinom i cuspajz od spinata ne urekla se, mamin dundo jede ko veliki sutra cemo neko voce za dorucak a za rucak cemo vidjeti. mislili smo ribu za rucak pa mozda joj dam malo da proba i pire najvjerovatnije
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.4.2016 8:53:15
maksi
Mi ćemo danas špinat sa zumancem prvi put ga dajem pa ćemo samo malkice,a za večeru voće i zitarice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.4.2016 11:35:54
Farah 00
Obzirom da smo mi tek poceli sa dohranom, da vas pitam kako da joj dajem dohranu, da li kao medju obrok, ili kad joj je vrijeme da dajem mlijeko (mi smo sad samo na AD-u, ne doji vise), pa joj odmah iza kasice ponudim mlijeko da upotpuni obrok dok na kraju skroz ne zamjeni taj jedan obrok mlijeka sa kasicom? Joj valjda ste me shvatile sta sam htjela reci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.4.2016 8:33:16
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Obzirom da smo mi tek poceli sa dohranom, da vas pitam kako da joj dajem dohranu, da li kao medju obrok, ili kad joj je vrijeme da dajem mlijeko (mi smo sad samo na AD-u, ne doji vise), pa joj odmah iza kasice ponudim mlijeko da upotpuni obrok dok na kraju skroz ne zamjeni taj jedan obrok mlijeka sa kasicom? Joj valjda ste me shvatile sta sam htjela reci
Ja sam ti ovako na pocetku,ujutru kad ustane davala AD pa nakon 3,5-4h davala kasicu i nisam odmah nakon toga davala AD vec nakon sat dva dok joj nisam povecavala kolicinu kasice,eh sad je vec to jedan obrok,mada ima zena koje su sigurno radile drugacije pa ce ti sigurno reci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2016 9:47:32
aidana
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Ja sam ti ovako na pocetku,ujutru kad ustane davala AD pa nakon 3,5-4h davala kasicu i nisam odmah nakon toga davala AD vec nakon sat dva dok joj nisam povecavala kolicinu kasice,eh sad je vec to jedan obrok,mada ima zena koje su sigurno radile drugacije pa ce ti sigurno reci
I ja sam ovako kao MAM, flasica pa nakon 3 sata kasica. Onda kako vise jede, tako je razmak izmedju mlijecnih obroka veci. Tako sam u pocetku. Juce sam procijenila da moze krenuti sa ruckom i odmah sam joj poslijepodnevnu flasicu zamijenila. Dobro je prihvatila i lijepo se najela. Tako da smo od juce na 3 mlijecna i 2 cvrsta obroka.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2016 12:15:56
ninuska
IZVORNA PORUKA: aidana
I ja sam ovako kao MAM, flasica pa nakon 3 sata kasica. Onda kako vise jede, tako je razmak izmedju mlijecnih obroka veci. Tako sam u pocetku. Juce sam procijenila da moze krenuti sa ruckom i odmah sam joj poslijepodnevnu flasicu zamijenila. Dobro je prihvatila i lijepo se najela. Tako da smo od juce na 3 mlijecna i 2 cvrsta obroka.
Koliko ml piju vasa djeca. Moj 150 ml. I ne moze vise. Zato cesce jedemo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.4.2016 14:03:37
Farah 00
IZVORNA PORUKA: aidana
Koliko ml piju vasa djeca. Moj 150 ml. I ne moze vise. Zato cesce jedemo
Moja pije 150 ml al cesto to bude i 120-130. Ima 6 obroka. Sad smo polako poceli sa dohranom, samo sto sad iza kasice pojede oko 60-90ml zavisi koliko je pokela kasice, pa cemo povremeno iskljuciti tu jednu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 17:29:42
ziel
Mi smo zvanicno poceli sa davanjem cvrste hrane jucer dala mu banane malo, svidja mu se. A pravi grimase danas izgleda da mu se ne svidja riza :-D Dala sam mu i 2 kasikice Monte-a , to mu se vec svidja , poguzija, oblizuje se ko macak :-) Sutra cemo opet malo rize...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 18:13:01
aidana
Mozes poceti sa rizom, kao sto i jesi, od voca sa jabukom, kruskom, od povrca mozes poceti sa tikvicom, mrkvom...Preporuka je da svaku namirnicu koju uvodis dajes 3 dana uzastopno da vidis kako reaguje. Neko to ne prati ali ja sam recimo tako davala brokulu i skontala da je bas napati jer je tih dana samo prduckala i bila bas nervozna.
Eh sad, sto se tice montea....davati ga odmah prvi drugi dan po uvodjenju cvrstog obroka bebi od 5 mjeseci, to je mimo svih preporuka i savjeta. Ali eto, svako radi kako misli da je najbolje.
Kod nas danas za dorucak jabuka i banana, za rucak riza sa mrkvom, celerom i lukom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 18:37:28
Farah 00
Moja D i dalje odbija mlijeko, ne znam sta da radim, nece ni kapi. Danas u 2 je popila flasicu dok je spavala. Evo sad opet spava a jedva popi samo 50ml. Krusku i bananu je danas bas fino pojela. Sutra cemo proso i tikvicu.
I ja sam tri dana uvodila po jednu namirnicu, jedino rizu nisam i treci dan jer sam primjetila da nije imala stolicu, da je zatvorila. Drugi put cu rizu dati u kombinaciji sa kruskom.
Ziel R ti nema ama bas nikakve koristi od montea, a pogotovo sto se nije navikao na prostu hranu a ne na hemijske preradjevine. Secer im ne treba osim onog sto dobiju iz voca.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 21:25:01
M.A.M.
Moja D i dalje odbija mlijeko, ne znam sta da radim, nece ni kapi. Danas u 2 je popila flasicu dok je spavala. Evo sad opet spava a jedva popi samo 50ml. Krusku i bananu je danas bas fino pojela. Sutra cemo proso i tikvicu.
I ja sam tri dana uvodila po jednu namirnicu, jedino rizu nisam i treci dan jer sam primjetila da nije imala stolicu, da je zatvorila. Drugi put cu rizu dati u kombinaciji sa kruskom.
Ziel R ti nema ama bas nikakve koristi od montea, a pogotovo sto se nije navikao na prostu hranu a ne na hemijske preradjevine. Secer im ne treba osim onog sto dobiju iz voca.
Farah da joj nije zacepljen nosic malo,moja A isto odbija flasicu kad je nosic muci a sad i zubici jedva on nekako popije pola flasice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 21:27:43
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ziel
Mi smo zvanicno poceli sa davanjem cvrste hrane jucer dala mu banane malo, svidja mu se. A pravi grimase danas izgleda da mu se ne svidja riza :-D Dala sam mu i 2 kasikice Monte-a , to mu se vec svidja , poguzija, oblizuje se ko macak :-) Sutra cemo opet malo rize...
Draga probaj jedan dan bananu pa iduci krusku ili jabuku jer banana pli riza znaju cesto zatvoriti bebe pa da ne budes sjelila citavu noc hehe,a sto se tice montea proprati ga jer u monteu ima ljesnjaka a oni su alergeni jaki
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 22:01:03
Farah 00
Farah da joj nije zacepljen nosic malo,moja A isto odbija flasicu kad je nosic muci a sad i zubici jedva on nekako popije pola flasice
Ma mislim da joj nije zacepljen nosic, bar koliko ja primjetim. Isto kao da joj se ne svidja mlijeko, a eto do sad nismo imali nijednom problema, uvijek je htjela jesti. Ne vidim ni da ima naznaka ni za zubice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.4.2016 22:15:51
lulaloo
Ma mislim da joj nije zacepljen nosic, bar koliko ja primjetim. Isto kao da joj se ne svidja mlijeko, a eto do sad nismo imali nijednom problema, uvijek je htjela jesti. Ne vidim ni da ima naznaka ni za zubice.
Ove faze odbijanja mlijeka (dojenje) ima i moj O (3 mjeseca i 9 dana) - po 4-5 dana uopce ne zeli dojiti kad je budan, vec samo dok spava. I onda ga to prodje i najnaormalnije doji kada je budan. I tako naizmjenicno. Naravno, i ja se svaki put zabrinem kada ne zeli budan dojiti, hiljadu nekih misli. Ali, jednostavno ga prodje i Bogu hvala, opet nastavi kao da nista nije bilo.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.4.2016 7:40:22
LieToMe RR
mi smo juce uveli neplanski i treci obrok mada ona drzi broj podoja ja sam nedavno u sali rekla ja njoj uvodim dnevne obroke a ona meni nocne podoje jos pogotovo kako je zubi muce sika je smiri. danas cemo za dorucak griz, vidjecu da ga sa necim iskombinujem, uzina ce biti voce (jabuka, banana, vidjecu sta mi bude pod ruku prvo doslo ) za rucak pravim supicu sa piletinom i svim mogucim povrcem.
ja jos nisam davala monte, i necu do godine dana (nisam ni L). na moru ce ribu jesti, mozda ovdje samo bude prije toga pastrmku.