Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 10:02:46
bejbibi
IZVORNA PORUKA: sprinter
dajte mi ideju s čime da otpitam I poslije ove crijevne viroze. samo jede 7 days kroasane. da li bi bilo pametno danas malo pure mu dati ako bude htio
SPRINTER ja bih ti preporucila da krenes sa nekom corbicom prvo ..imas onaj mix carsko povrce pa to mu skuhaj i dodas malo pavlake ....mozes mu izblendati sve da lakse guta ,da mu ne padne tesko zelucu
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 10:07:16
bejbibi
NEAS bas te dugo nije bilo :) ja dam i smrznuto voce i povrce ..a od zacina kad njoj kuham posebno stavim malo soli i maslunovog al npr nekad hoce nase da jedeva tu ima svega ,vegeta,biber ,itd ..tako da mogu reci da je sve jela
LALA e ribu nisam jos dala ni mi nemamo obicaj jesti ,haman nikad ..cekam da donese sveki .oni rade sa ribama pa moze ono najbolje donijeti
Mi smo doruckovali nestle zitarice,sa malo jogurta,1 banana,sok od narandze ..pojela je 140 ml ja zadovoljna..sad doji i usput se ukakila pa joj moram prvo pelenu pa spavanjac prva tura .
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 10:24:00
lala88
ja bas volim ribu, i mm volie file jer se boji kostiju. Moj bebi jeo batat i svidio mu se, ostatak mama zavrsila Jeste bejbibi iz te grupe stvarno imaju fantasticne ideje, i grupa je generalno ekstra, puno sam naucila od njih. Ja nastojim davati zdravu hranu i pridrzavati se prepruka SZO. Sprineter mozes i krem juhu od tikvice, ona ja lagana za zeludac.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 10:37:24
M.A.M.
lala hvala na upozorenju za griz,a i ovih tablica brate mili ima milion nekakvih negdje pise da moze,a negdje ne,ipak cu ja njoj odgoditi griz jos neko vrijeme
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 11:13:07
lala88
joj te tabele su mi ludilo, ja se pridrzavam one od Svjetske Zdravstvene Organizacije i ne gledam druge. Iscitala sam smjernice vezane za gluten, bjelance, secer, sol i pokusavam se toga pridrzavati.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 12:30:04
NEAS
Sad se nadam se opet družimo često :)
što se tiče griza, ja još nisam dala...čito jer se kuha u mlijeku, a nisam joj kravlje još uvela, svog imam tamam za nju, a ne smije ni ad da ključa...al smo našli alternativu, Grisolino, pomješa se s toplim mlijekom i super
Šta vi dajete za doručak? Mi još uvijek kombinujemo voće i poneki keks, al to joj u zadnje vrijeme izgleda malo
I jeste li kombinovali u jednom danu i žumance i meso? Kao ne preporučuje se....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 12:42:11
Lady26
NEAS za princeze Mi nismo probali jaje, sad se i ne usudjujem, ono probala ga je u jelima, tioa griz noklice za supu, u piti...sad nista trenutno ne smijemo sto ima jaja... Griz jede odavno, skuham ga na vodi , a imaju griz pahuljice, samo se razmute u vodi kao cokolino i sl...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 18:29:52
alman
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
lala hvala na upozorenju za griz,a i ovih tablica brate mili ima milion nekakvih negdje pise da moze,a negdje ne,ipak cu ja njoj odgoditi griz jos neko vrijeme
Pa i jest rano za psenicni griz, ja sam kupila kukuruzni griz malo je sitniji od klasicne palente, a ovaj sam tek sa 6.5 davala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 21:09:58
bejbibi
Eh ovako ..moja A danas bas fino jela masala :) DORUCAK: nestle zitarice,banana,narandza,jjogurt - 140 ml RUCAK: cuspajz ( blitva,jaje,zaprska na maslinovom,cesanj bijelog luka,jogurt- 180 ml UZINA opet nestle zitarice ko za dorucak ,ostalo nam viska _140 ml ,i tri kasikice vocnog jogurta sumsko voce VECERA: povrtna kasica ( file pileci komadic,tikvice,patlidzan,malo maslinovog,malo soli - skoro 200 ml ..ostale tri kasikice
Dojila puno i pila vodu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 21:12:55
sprinter
neki dan kad sam išla doktoru s I kažem joj da odbija hranu i da je samo čokoladu htio jesti. kaže ona meni da mu dajem šta mu se svia i da ne moram strogu dijetu ganjati. uglavnom,hoću reći da s ovim tablicama pretkeruju. meni je iizmeu djece razlika 3 god. i neke stvari nisu iste sad i prije tri gd.odjednom su skontali da nešto nije dobro što je godinama bilo ok. ja se ne pridržavam tablica osim kad su u pitanju jaja i bobičasto voće.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 21:14:31
sprinter
bejbibi hvala na ideji. sutraću mu domaćepileće juhe skuhati pa dodati malo povrća.pravit ću i musaku pa možda bude htio. volio je dosad to jesti. jadnik samo pogleda i okrene glavu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 21:42:21
bejbibi
Joj moja A povratila sad u mlazu nekoliko puta odjednom :((( jel moguce da joj je previse danas bilo ...pedi mi rekla da ona mora jesti tri obroka sada ..al izhgleda njoj to previse ..i neki dan je povratila kad je fino jela :((
Nadam se da joj je to od prejedenja jer sam juce citala o ger,nesto sa zeludcem i bas me hvata panika :( valjda joj nije to
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.1.2016 22:27:53
sprinter
nije joj puno 3 obroka.ja sam I davno uvela toliko obroka.on u biti jede kad god i mi jedemo. samo pazi da se ne prejeda. bolje da jede 3 puta pomalo,nego dva puta previše. kad vidiš da sporije žvače i oklijeva odustani.nemoj nazor da jede. ja neka dsvoa zeznem jer mu dajem iako vidim daje pun pa jadnik jedva svari to.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 8:26:10
bejbibi
Nije vise povracala,cak je citavu noc dojila ,odnosno dudlala al nadodje mlijrko i normalno podoji to..pratit cu danas ..
A jel koja od vas cula za ger reflux?? Citala sam nesto o tome al te bebe uglavnom od pocetka povracaju ..i to par dana povracaju,pa par ne,i sve tako ..al to uglavnom bude nakon ili dok jede obrok ...ma i ja svasta citam i prepadnem se
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 9:37:44
lala88
bejbibi izbaci uzinu, puno je. zato ti je povracala. Isto tako nije dobro mjesati narandzu i bananu u jednom obroku, i izbjegaji mjesanje zitarica sa vocem, Bolje daj za veceru zitarice jer ce je duze drzati sitom. Recimo mozes palentu sa tikvicom i patlidzanom. Mi danas doruckujemo batat sa prosom ostalo je (.) Moram i ja potraziti griz od kukuruza jer mi palenta krupna.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 10:59:18
bejbibi
IZVORNA PORUKA: lala88
bejbibi izbaci uzinu, puno je. zato ti je povracala. Isto tako nije dobro mjesati narandzu i bananu u jednom obroku, i izbjegaji mjesanje zitarica sa vocem, Bolje daj za veceru zitarice jer ce je duze drzati sitom. Recimo mozes palentu sa tikvicom i patlidzanom. Mi danas doruckujemo batat sa prosom ostalo je (.) Moram i ja potraziti griz od kukuruza jer mi palenta krupna.
Ma to je ona samo juce jela uzinu ..inace samo dva obroka jede a nekad ni to ne pojede ..i juce kontam haj da je fino nshrabim ,bar da ima tei obroka ..i tako pojela sve to ,bas puno .. Koliko uopce ml treba bebi od 10 mj ...gdje god citam sve pise tri obroka+2 uzine koliko ml dnevno onda???
A jako mi je tesko da joj zitarice spremam same jer nemam mlijeka za izdajati toliko a kravlje necu,a kokosovo nismo jos kupili ..kad mi je ovdje sve daleko pa se mora autom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 11:32:27
lala88
bejbibi ja spremam zitarice na vodi, moj B jede proso i amarant. Evo bas jutros kuhala batat i proso, sutra cu batat i amarant, sve na vodi i necu kuhati na mlijuku sigurno dok ne napni godinu, cak i sebi palentu pravim na vodi. Tikva je super i mi smo s njom poceli, ali problem je nemam domacu pa kupujem u marketima pa je izbjegavam, jednom sedmicno dajem. Sreca nabavi batat i komorac, pa ce biti super narednih dana. Kad ste pocele s mesom i jeste li davale komadice mesa ili ste na temeljcu kuhale?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 11:49:00
Vanne
Bejbi i moja S haman svake sedmice povrati citav obrok,ja sam skontala da je to kad je pretrpam ja se nesto ne sikiram za to,samo mi je bude jadne zao... Zato je vise ne tjeram da jede,sama sad kaze necu necu i okrece glavu,tada joj vjerujem da stvarno vise ne moze...a ako vidim da je malo kolicinski pojela samo joj ponudim siku da dopuni obrok...a vjeruj mi ona ama bas nikad nije pojela vise od 150 ml,to je maksimum ...zato se ibretim kad vasa djeca jedu vise
Juce sam kupila neku mjesavinu u bingu ,bas je super,danas joj pravim,sadrzi jecam,nekoliko vrsta lece i dvije vrste graha i grasak...moze se bas fina corbica napraviti s tim pa eto ideja...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 12:00:30
Vanne
IZVORNA PORUKA: Lady26
Batat nisam nikad ni kupila ni probala Kako se sprema, kakav mi je okus? Vanne ta mjesavina je super, cesto sam je pravila
Batat je slatkast,bebe ga vole...skuhas i propasiras,dobije se fin pire...ide super sa mrkvom ja sam ga S davala na pocetku dohrane a onda ga je odjednom prestala jesti,valjda joj dosadio,i nisam ga nikad vise kupila,a voljela bi da ga hoce jesti,nazivaju ga super hranom za bebe...trebam joj opet pokisati dati... Vidjet cu hoce li joj se svidjeti,ovih dana joj izbijaju gornje dvice pa nece da zvace hranu,sve joj moram blendati ko da ima 6 mj
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....