Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 12:04:07
elmaL
I kod nas je isto sa budjenjem
Pamislila sam neke sa sirom recimo i kukuruznim brasnom, kao projice, buduci da voli puru poznat joj je okus, a kombinovat se moze svasta. I slatke isto, recimo E mi ne jede visnje ni tresnje ali kad ih stavim u muffine davi se, dodam jos i zitarice
javim kako je proslo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 12:09:45
Vanne
IZVORNA PORUKA: Isha
Ja bolje da ne pisem sta jede.voce,povrce,meso,proso,amarant i kukur.brasno,,i probao je zumance.
Kako je proslo sa zumancem? isha draga...sta ces kad je takva situacija sa alergijama,nadam se da ce proci te alergije pa da i on papa sve redom A do tad trazi alternative,sigurno postoji jos namirnica sa kojima mozete pokusati...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 12:17:54
elmaL
Sta vas zeza? Na sto je alergican
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 12:58:26
Isha
IZVORNA PORUKA: Vanne
Ja bolje da ne pisem sta jede.voce,povrce,meso,proso,amarant i kukur.brasno,,i probao je zumance.
Kako je proslo sa zumancem? isha draga...sta ces kad je takva situacija sa alergijama,nadam se da ce proci te alergije pa da i on papa sve redom A do tad trazi alternative,sigurno postoji jos namirnica sa kojima mozete pokusati...
Nije bilo reakcija, probat cu mu i danas dati,to je drugi put.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 13:25:28
elmaL
Rizino imas u DM mi ga koristimo. Alnaturin ja mislim.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 20:46:50
Isha
Mislim da moze odmah, ja sam nasla na netu recepte za domace rizino,pa cu mu praviti sama. Moze se napraviti palenta na njemu, mozes mijesati i slane i slatke kasice, ili skuhati npr.proso na njemu pa ubaciti kakao i izmiksati i eto coko puding. Sada sam u potrazi za bio kakaom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.4.2015 20:53:32
Bubydina
Mislim da moze odmah, ja sam nasla na netu recepte za domace rizino,pa cu mu praviti sama. Moze se napraviti palenta na njemu, mozes mijesati i slane i slatke kasice, ili skuhati npr.proso na njemu pa ubaciti kakao i izmiksati i eto coko puding. Sada sam u potrazi za bio kakaom.
Hvala Isha baš ću pokušati nešto napraviti, moja slabije jede Ja početnik,pa sve pitam E sad za kakao Gdje ima
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2015 13:49:06
elmaL
Bubydina mozes svasta nesta s rizinim mlijekom. Ja cesto s njim pravim griz, ili potopim razne zitarice. Ono je od sebe sladunjavo tako da ga bebe prihvate. Moze ono od pocetka, jer je bez glutena, bez laktoze. Ja sam ga tek nedavno pocela koristiti, da joj ne spremam vise sve na vodi
A za kakao, imate li ikakvu prodavnicu sa bio proizvodima? Ja cu pogledati u ovoj nasoj, i nama treba. Ako nadjem, posaljem vam postom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 23.4.2015 14:21:31
elmaL
IZVORNA PORUKA: Vanne
elma gdje uzimas rizino mlijeko? a kakao nema u dm-u je li?
Evo gore sam pisala, u DM Alnaturino, kosta malo vise od 3 KM. Ne znam za kakao, nesto ga nisam vidjala, treba da bude bas dark kakao ako moze.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 24.4.2015 0:28:04
Bubydina
IZVORNA PORUKA: elmaL RR
Bubydina mozes svasta nesta s rizinim mlijekom. Ja cesto s njim pravim griz, ili potopim razne zitarice. Ono je od sebe sladunjavo tako da ga bebe prihvate. Moze ono od pocetka, jer je bez glutena, bez laktoze. Ja sam ga tek nedavno pocela koristiti, da joj ne spremam vise sve na vodi
A za kakao, imate li ikakvu prodavnicu sa bio proizvodima? Ja cu pogledati u ovoj nasoj, i nama treba. Ako nadjem, posaljem vam postom
Hvala,baš ćemo probati
A vidjeću kakao,mada čisto sumnjam da ima gdje kod nas, mali gradić
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 25.4.2015 20:04:33
Vanja88
Mi nesto nismo ljubitelji graska, Samo sto ne povraca na njega! Ostalo sto mogu da dajem za bebu od 4+ su mahune zute i zelene,krompir,mrkva,tikvice...od voca najvise voli banane :) a smije i kruske,jabuke,breskve sve to prihvata odlicno Bogu hvala ps. dajem i riznine pahuljice, nekada sa vodom nekada sa formulom...ujutru me zeza da doruckuje,spava po 10-12h u komadu i jedva da jede flasicu,moram ga zavarati...
< Poruku je uredio Vanja88 -- 25.4.2015 20:06:14 >
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.4.2015 15:28:49
elmaL
Vanja grasak je malo tezi za varenje, pa ga bolje odgodi za malo poslije. Moja se bas mucila kad smo ga uvodili a imala je 8-9mj, i sad ga jedemo onako po koju bobicu ubacim s ostalim povrcem.
mahune sam ja isto poslije uvela. Mozes davati proso skoro sva djeca ga vole, lagan je, bogat je zeljezom. Imas takodjer i prosene pahuljice i griz, ali je proso kao zitarica bolji izbor.
Moja cura nesto brlja s hranom u zadnje vrijeme, ali danas je smazala upravo proso s bananom, nekolike visnje i malo cimeta.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.4.2015 15:52:17
Vanja88
Elma,:) Cula sam to vise puta od nasih zena da su grasak i mahune malo teze za varenje a ja kad pitam u savjetovalistu svi blenu u mene kao da sam budala,odkud meni to!? Cak mi i jagode dali zeleno svjetlo da dajem sa 6mj i cijelo jaje...sve osim kikirikija da ne dajem do godinu,i kravlje mlijeko..
2010: Andjeo 1 ..6w3d 2011: Andjeo 2 .. 8w0d 2013: Andjeo 3...12w4d 8.12.2014 u 10:57 rodio se ZIVOT.. NIKOLA<3 6.7.2015 Biohem. 5w5d
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.4.2015 17:21:10
ijaa
super tema, moja bebica ima 6 mj i dvije sedmice...poceli smo ruckiti sa 5,5 mj...do sada smo uveli jabuku, krusku, mrkvu, cveklu, luk, palentu(kukuruzno brasno), tikvicu, sljivu, rizu, marelicu i ne znam jesam li jos nesto zaboravila...da i krompir? Fino ruckimo. I ssvidja mi se ideja o rizinom mlijeku i ja cu potraziti kod nas u DM-u od kojeg mjeseca ste kakao uveli.....
Mislila sam joj staviti u povrtnu kasicu i koju vrsicu koprive? da li je neka davala koprivu bebu...mnogo je zdrava, a imam gdje da uberem!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.4.2015 10:22:59
elmaL
Vanja najbolje pratiti sta odgovara bebici, ako vidis da ga muci stomacic onda malo odgodis tu hranu. Mojoj su recimo najteze pale suhe sljive jos mo imali domace, potopila bih ih i iskuhala ali ona se mucila strasno stolicu joj pokvarilo. Dala joj dva puta i vise nisam smjela.
ijaa i ja sam vidjela taj clanak. Rizino mlijeko nije zamjena majcinom ili formuli, i mislim da se treba ponekad koristiti, tj.umjereno kao i sve ostalo.
za koprivu, moze ona od pocetka ako je provjereno ubrana
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.4.2015 17:51:53
ijaa
i mene zanima za griz, koliko znam on ide na mlijeku, a mogli bi et na riizinom mlijeku praviti...ako je neko pravio neka nam se javi...imam ja gdje ubrati koprivu provjereno kod kuce hehehhe
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.4.2015 21:38:43
ijaa
pirincani griz od 6 mjeseci i griz od prosa, skuha se na vodi, sa vocem, ili povrcem. Glutenski griz (speltin, psenicni) od 8 mjeseci, odnosno 7 dojenoj bebi.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.4.2015 21:47:39
sara123
Jest da je moja veca Ali ja griz kuham na vodi jer smo sumnjali na alergiju na km ali hvala BOgu nije alergicna. Skuham griz i narendam jabuku. Dodam kakaa i super ukusno. Vi mozete cimet posto su bebe manje ali malo naravno.
Ili bilo koje dr.voce. Maline onako zaledjene stavim u vreo griz i tamam se izjednaci temp. Vi mozete s visnjama jer one idu ranije.