Vanne -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (21.4.2015 11:39:13)
|
IZVORNA PORUKA: elmaL RR Mame kako vam jedu bebice, jeste li zadovoljne? Kako prihvataju nove okuse? Moja 'slani' obrok (povrce, meso i sl) smaze u dahu, ali sa vocnim zeza u zadnje vrijeme. Ne znam da li joj je dosadilo sta li[sm=zmeden.gif] jedva cekam tresnje, jagode,...imamo domace sve, pa da moze sama jesti onako svjeze[sm=bravo.gif] Sta vam jedu za veceru, one koje vec imaju veceru [sm=smiley1.gif] Moja je konacno pocela jesti [sm=bravo.gif] I moja isto slabo hoce voce,mi vrtimo u krug jabuku,krusku,bananu i avokado....probala i visnje,same ih jela,voli kiselo [sm=smiley36.gif]ponekad joj dam i frutekovu kasicu od breskve i rize,nju bas voli... A stalno se isto voce vrti pa joj valjda i dosadilo vise...i ja jedva cekam tresnje,breskve,jagode...u jesen smo zbog djeteta posadili maline i kupine,proljetos i jagode... Mi za veceru jedemo voce,nekako je navece mogu premuntati da ga pojede jer ujutro ga neceni pod razno...rucak je meso sa povrcem... A za dorucak jedemo palentu sa pavlakom,zatim hljeb sa puterom i bestiljem,hljeb sa pavlakom,ponekad joj sameljem proso,amaranth,lan,rizu,zobene pahuljice pa skuham i stavim pavlake i maslinovog ulja,to je bas ukusno...nekad skuham jaje i pomijesam zumance sa pavlakom...zatim tjestenina sa sirom ili pavlakom,nekad zitarice na pilecem temeljcu...zasladi sa pavlakom[sm=smiley36.gif] Zakljucak...Sarah voli pavlaku jakooo[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|