RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

Ivona -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.5.2009 14:44:07)

Dorucak:Hipp borovnica sa grizom
Rucak:mix povrca sa puterom i mileramom
Vecera:kruska i jabuka sa plazmom i mlijekom
Uzina:miksat cemo sokic od ananasa,narandze,jabuke i mrkve...,a mozda pojedemo i dukatino.

Haidy,probali smo ananas i odusevljeni smo [sm=bravo.gif],ali imali smo jucer problemic sa paradajzom [sm=smiley13.gif] Vec mjesec dana joj dajem paradajz,tako sto ga ogulim i skuham s drugim povrcem i nije bilo nikakvih problema.Jucer muz nama napravio sendvice i stavio vise kao ukras na kolutice izrezan paradajz.Ona je oblijetala oko mene,dok joj nisam dala.Nije nista pojela,nego je samo malo cuclala...U roku od 2 minute,pojavilo se crvenilo na lijevom obrazu i iznad usne.Povuklo se za par minuta,ali mislila sam da cu umrijeti od straha.
Cinjenica da je bio posoljen,pa sam pomislila da joj je to mozda samo malo iritiralo kozu...[sm=zmeden.gif]...ili joj smeta nesto sto se kuhanjem "ubije" [sm=zmeden.gif] Ne znam sta da radim dalje [sm=zmeden.gif]

Crvena -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.5.2009 14:45:43)

Dorucak: mladi sir sa pavlakom i pogacom
Rucak: integralna riza sa komadicima mesa, malo paradajza
Uzina: vocni jogurt i sokic(jabuka i mrkva)
Vecera:banana

Crvena -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.5.2009 14:48:29)

IZVORNA PORUKA: Ivona

U roku od 2 minute,pojavilo se crvenilo na lijevom obrazu i iznad usne.Povuklo se za par minuta.

Moj sin i danas ima takve reakcije na paradajz, brzo se povuce, ja ga samo umijem i namazem bademovom kremom.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ivona -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.5.2009 15:20:31)

ipak mu i dalje dajes ? To onda nije klasicna alergija,nego neka intolerancija vjerovatno ili jednostavno jos nisu spremni za svjezi paradajz [sm=zmeden.gif]

Visnja RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.5.2009 22:33:45)

Asji jos uvjek ne dajem paradajz... ima vremena...

haidy -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (11.5.2009 22:41:07)

Ja kuhan paradajz dajem odavno i nije bilo nikakvih reakcija. svjez nisam probala, osim sto sam joj u vodicu od paradajza umocila malo hljeba, ali joj to se to bas ne svidja. tako da i ti pricekaj jos malo do svjezeg. a sta je sa krastavicama, kad se one daju?

remzy -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 0:49:53)

danas nam je bebica ruckila
banana
supa sa piletinom
riza
vocni jogurt
sika!!!

Crvena -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 11:30:00)

ipak mu i dalje dajes ? To onda nije klasicna alergija,nego neka intolerancija vjerovatno ili jednostavno jos nisu spremni za svjezi paradajz [sm=zmeden.gif]

Dajem, bas tako intolerancija. Njemu su 3 godine i 9 mjeseci. Nikakvih vecih reakcija nije imao.

Ivona -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 15:05:37)

Visnja,paradajz nije na "crnoj listi",a Seleni je skoro godina dana [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
Bas sam se raspitala i saznala da je to jako cesta pojava i bezopasna.To nije nikakva alregija....,samo malo koza oko usta reaguje,jer je kiselkasto.Pedijatrica mi je rekla da se to desava i odraslim ljudima,stoga no sikiriki...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Za krastavac ne znam...On je malo tezak i za nas zeludac,pa pretpostavljam da je jos rano da dajemo bebanama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 15:07:48)

Ako vam ista znaci, moja dobra prijateljica ne moze rezati i dirati paradajz, a da joj po rukama ne iskoci crveni osip, medjutim, ona ga moze jesti i nema ama bas nikakvu reakciju! Mislim da je to ipak alergija na sokove koja se manifestuje na kozi.

Crvena -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 16:39:28)

To nije nikakva alregija....,samo malo koza oko usta reaguje,jer je kiselkasto.Pedijatrica mi je rekla da se to desava i odraslim ljudima,stoga no sikiriki...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

I MM ima reakcije iste kao i moj sin.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

remzy -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 16:53:27)

danas smo papali
monte
mladi sir i pavlaka sa kruhom
sirnica
banana
sok i sika!!!!

Ivona -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 18:51:38)

Zaboravih napisati sta smo danas jeli [sm=smiley1.gif]

Dorucak:kruska sa mlijekom i plazmom
Rucak:pileca supica,piletina,prasa,mrkvica,luk,persun i noklice (mi ih tako zovemo...,a ne znam zasto [sm=smiley36.gif]) od griza i zumnceta
Uzina:malo banane i sok od mrkve,cvekle i jabuke
Vecera:crni hljeb sa mileramom i jogurtom

Anushka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 21:38:54)

-frutolino
-kasica breskve sa rizom
-AD mlijeko sa nestle rizom i kukuruzom
dojenje i dojenje i dojenje

žana o8 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (12.5.2009 22:17:58)

Dans smo papali:doručak- pečeno žumance sa mileramom i malo alpskog hljeba, međuobrok: banana sa plazmom, ručak: prasa sa  krompirićima, mrkvicom i rižom. Pokušala joj dati frutolino za večera- ni da čuje, nije bila gladna i 4x aptamil.

Crvena -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 6:57:50)

Danas cemo
Dorucak: jaje sa pavlakom
Rucak:komadic piletine, malo karfiola, brokule i mrkve, persun i proso
Uzina: borovnice sa grizom i sokic cvekla, mrkva i jabuka sa dvije tri kapi limuna
Vecera: crni hljeb sa mladim sirom

Anushka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 15:46:07)

mi jedva cekamo konkretne obroke, a za sada:
-lino kasica od rize sa vocem
-AD mlijeko sa nestle riza i kukuruz
-kasica banana i marelica + malo caja
-veceras vjerovatno keksolino sa malo banane i marelice  sto je ostalo
i dojenje dojenje dojenje

dana3 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 15:54:45)

Anushka tvoj Alen je samo 3 dana stariji od mog sina i evo danas sam kuhala mijesano povrce(mrkva,grasak,mahune ,kukuruz) i piletinu te poslije izmiksala i pomijesala sa pire krompirom.
u pire krompir obavezno dodam malo margarina koji je obogacen omega-3 masnocom i bude ukusnije.vec mu dajem jogurt malo na kaskicu a povlaku kad dajem tu kasicu.to miu je ejdan obrok pored toga doji, flasicu isto,vocne sokove koje ja pravim(jabuka,mrkva,grozdje)ostale ne voli.

a pred spavanje pojede rizine pahuljice ili vocnu kasu,doji i spava citavih sat do sat i po i opet Jovo nanovo-dojenje i tako do jutra svaki sat ili dva

Ivona -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 16:19:50)

Dorucak:Cokolino
Rucak:dinstana junetina sa mrkvicom,paradajzom i lukom i riza
Vecera:banana i Hipp borovnica

Anushka -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 16:36:25)

dana3 poznata mi prica o dojenju i spavanju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
ma miksala ja njemu bijelo pilece meso i teletinu, ali je vlaknasto i suho, sta god da dodam puno tih vlakana i on nece, izbacuje. Opirala sam se kupovnim kasicama, al kad sam probala nece ni njih slane, mrvaste nekako. A hoce skoro sve kasasto, samo mrkvu od prvog pokusaja odbija - ni sa vocem ni sa povrcem, ni u kasici ni u soku, ma nikako. Juce sam ja popila sok od jabuke i mrkve jer je iako zedan odbijao i odbijao. nece u mesnicama da mi izmelju piletinu (prljave masine od junetine), a ja nemam masinu za meso. Tako da cu morati i ja na junetinu mljevenu preci a nesto mi rano bilo do sada.. moj je probao kravlje mlijeko u kasicama i za sada dobro ide, pa cu polako i ja na puru i pavlaku, mladi sir i sl, a od iduceg mjeseca lagano i psenicno brasno.. al dojenje svakih sat-dva je od rodjenja. Sokiram se kad prespava 3 sata u komadu..

remzy -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 21:43:06)

cokolino
mladi sir ,pavlaka i kifla
pileci fileti i kuhani krompir
narandza
sok i sika!!!!

žana o8 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (13.5.2009 22:07:56)

Danas:doručak:kuhano žumance sa mileramom i alpskim hljebom
          pa onda pola banane sa piškotom( izmrvljenom)
          ručak: kuhano povrće sa rižom
          flašica sa keksolinom.

Ivona -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (14.5.2009 14:44:25)

Dorucak:cicvara [sm=smiley1.gif]
Rucak:grasak,krompir,mrkvica i luk sa teletinom
Vecera:mislim da cemo tada biti u skitnji,pa cemo papati neku Hipp goodnight
Uzina:malo kifle (mamin golupcic to najvise voli,pogotovo sada kada nas pate ove gortnje jedinice [sm=smiley13.gif]),malo plazmice i sokic od cvekle,mrkve,jabuke sa par kapi limuna

Amyna -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (15.5.2009 13:49:46)

Moja curica ima 8 mjeseci i deset dana i odbija slane kasice, bilo kupljene, bilo domace. To vise nije slucajnost jer kad joj pokusavam dati nesto slano, ona vristi. Za pet minuta bez problema pojede vocnu kasicu ili mlijecnu. Imate li neki savjet, probala sam sve moguce kombinacije povrca i mesa.

lejlaze -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (15.5.2009 13:55:46)

dorucak: pura sa pavlakom
rucak: brokula, mrkva,  krompir i pileca prsa

Stranica: <<   < Prethodna stranica  38 39 [40] 41 42   Sljedeća stranica >   >>