|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.4.2012 13:22:25
|
|
|
|
mishkica
|
Draga moja, puno hvala... Evo ti naseg menija u najboljem slucaju: Budjenje oko 8, pola 9.. oko 9 i 30 vocna baby love kasica, nekad pola, nekad skoro cijela..(mlijeko ne dajem prvo, jer ga obavezno na gladan stomak povrati) , oko 11 i 30 mlijeko+ nestle riza ili nestle kakao i 8 zitarica, na bocu pogusto napravljeno(180-230ml), kako kad..spavanje od 1 do 2, ili kako kad.. oko 3 rucak, nesto na mesnoj vodi (spanak, krompir, mrkva, riza, grasak, mohuna) nekad samo 5 kasikica, nekad oko 100gr. oko 5 opet boca(mlijeko + nestle riza, 150-170ml) malo spavanja, nekad i ne.. 7-8 vecera(nekad hip kasica sa keksom, nekad ono sto je rucala, ako je skroz malo pojela) oko 10 pred spavanje boca mlijeka + zitarice dm, ili psenicno przeno brasno(recept moje mame) oko 200 ml.. Eh ovako ti je kod nas kada je najbolji dan u pitanju, moja nece zumence ni jaje uopce, cak ni maskirano u hrani, pozna ga odmah, pavlake, jogurta, sira, palente, dzemove, pa mi je najgore zbog neraznovrsnosti ishrane..Ako imas kakav savjet za maskiranje jela slobodno pisi, jer poprilicno nam je isti meni stalno Jos jednom hvala:)))
|