emma.L -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (2.4.2012 15:11:02)
|
tajra, ne znam čemu frka ako beba ne plače u trenu kada ima stolicu. Mi od starta rijetko imamo stolicu i da sam mjerila jede li dovoljno po broju stolica, ubila bih se. Nema ništa po 5 dana, a onda se istovari 3 puta u dva dana momački. Pitala sam pedijatricu što mi je činiti i kaže da se 5-6 dana može bez problema čekati, a ako se ništa ne dogodi prvo probati nezaslađenom kamilicom. Zatim zaslađenom ali tako da se šećer treba prokuhati u vodi za čaj, ne naknadno šećeriti. E naš problem je da neće ni naopako čajeve [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Sada stvar riješimo Hipp šljivom koju jako voli (jutros je smazao jednu) ili mu dam svježu krušku. Kad smo se savjetovali sa pedijatricom, prije dohrane ikakve, rekla nam je i po dvije kapi maslinovog ulja da mu možemo dati. Sok od jabuke, mrkva, krompirić, riža, banana, sve to malo zatvara, dakle ako se toga najeo, moguće da je to to. Zatim možeš lagano nogice lagano savijati u koljenima i gurati istodobno ili naizmjenično prema pupi dok je beba na leđima da mu potakneš probavu. Nama ovo dokazano pomaže. Čepići, toplomjeri u guzi i sl. neka su ti zadnja opcija.
|
|
|
|