RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:05:45)

IZVORNA PORUKA: Lavić

Palachinken, je li to Ledo zaleđena proljetna mjesavina?
Ja negdje procitah da zene ne daju bebama zaleđeno povrce, i ufatila se toga ko pjan plota, baš sam šega.
Dobro si me napomenula, da skuham bebi malo bosanskog lonca
[sm=smiley1.gif]

Ja dajem [sm=smiley1.gif]. Kombiniram zaledjeno i domaće povrće, na pijaci ili u marketima ne kupujem.

enči, koje prosene pahuljice? Ja sam koristila babylove, one se umiješaju u prokukanu i prohladjenu vodu i to je to.
Kukuruzna krupica, tj palenta ide medju prvim itaricama, jer nema glutena. Slobodno je napravi, na vodi, malo rjedju i umijesaj povrce ili voće (ljiva recimo, ako nisu kakile, pa da procepi)

Dobila sam u savjetovalistu kalendar dohrane koja počinje od 4. og mjeseca, ako ko zeli, prepisat cu ga ovdje.

enči80 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:23:27)

Emice jednu od mojih djevojčica od samog početka dohranjujem radi mnogo razloga a najveći je što nije bila uz mene nekih 10-ak dana pa za nju i nije rano a ova druga i dalje 99% doji samo što joj dajem po kašiku svega što pravim čisto da ne bih morala i sa njom sve 'jovo na novo'[sm=smiley1.gif]

palachinken od ALNATURE su...piše hirse flocken ...zbuni me jer znam da je animagical nekad pitala kako se pravi pa ne znam jesu li i kod nje bile pahuljic ili u zrnu?
Hvala ti na odgovoru..pusa za M.

Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:30:48)

flocken su vam pahuljice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ciciban26 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:33:06)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Ja dajem [sm=smiley1.gif] . Kombiniram zaledjeno i domaće povrće, na pijaci ili u marketima ne kupujem.

enči, koje prosene pahuljice? Ja sam koristila babylove, one se umiješaju u prokukanu i prohladjenu vodu i to je to.
Kukuruzna krupica, tj palenta ide medju prvim itaricama, jer nema glutena. Slobodno je napravi, na vodi, malo rjedju i umijesaj povrce ili voće (ljiva recimo, ako nisu kakile, pa da procepi)

Dobila sam u savjetovalistu kalendar dohrane koja počinje od 4. og mjeseca, ako ko zeli, prepisat cu ga ovdje.

Pisi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:43:55)

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Ja dajem [sm=smiley1.gif] . Kombiniram zaledjeno i domaće povrće, na pijaci ili u marketima ne kupujem.

imate na RR temu cijelu kalendar nadohrane...

http://www.ringeraja.ba/forum/Kalendar_nadohrane/m_10972/tm.htm

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:48:15)

Ja sam i starijoj a evo i ovoj maloj smizli davala Ledo zamrznuto povrce...brokulu, karfiol i grasak...tesko ali sam uspjevala da nabavljam domacu mrkvicu , krompir, spinat,blitvu, buraniju...ostalo povrce sam sam znala nekad kupiti na pijaci kod onih starih bakica [sm=smiley1.gif].
Danas na meniju : mrkva, tikvica i krompir...bome pojela sve trazila jos[sm=bravo.gif]...

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 11:55:33)

IZVORNA PORUKA: ciciban26

Po meni, neke stvari su za odbaciti, ma kao i kod svakog kalendara dohrane, ali eto, ja cu prepisati od-do, čisto da imaš okvirno šta i kako:

0-4mj dojenje, rižine pahuljice

4mj dojenje ili AD; jabuke, banane ,kruške; kukuruzne pahuljice;

5mj dojenje ili AD; marelice, breskve, šljive, tresnje; mrkva, spinat, tikva, blitva, cvekla; margarin, ulje (suncokret ili maslina)

6mj dojenje ili AD; zobene pahuljice, krompir, mahune, brokule, bijelo meso (puretina ili piletina), keks (petit beure ili cornflakes)

7mj dojenje, svježi kravlji sir; kuh, dvopek; maslac; teletina, pastrmka, bijela riba

8mj dojenje, jogurt, kiselo mlijeko; borovnice, maline, kupine; tjestenina; grašak, repa, paradajz; žumanjak, tamno meso;

9mj dojenje, vrhnje; limun, naranča, grejp; kelj, prasa; junetina, govedina; puding

10mj dojenje i sve navedeno; peršun; čokolada u prahu

11mj dojenje i sve navedeno; leća, grah, kupus; plava riba

12mj dojenje i sve navedeno; lubenice, jagode, koštunjavo voce; sol i ostali začini (po malo); sardine, suhomesnati proizvodi; slatkiši u vrlo malim količinama.

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 12:16:23)

mi danas rucali ledo carsko brokulu, karfiol, mrkvicu.[sm=smiley1.gif]

ja92 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 12:46:27)

Koju palentu za bebu? Je li ista koju i mi jedemo ili...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

IZVORNA PORUKA: Lavić

Palachinken, je li to Ledo zaleđena proljetna mjesavina?
Ja negdje procitah da zene ne daju bebama zaleđeno povrce, i ufatila se toga ko pjan plota, baš sam šega.
Dobro si me napomenula, da skuham bebi malo bosanskog lonca
[sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 12:49:46)

ja92, ja koristim istu kao i mi sto jedemo, zlato polje. A imaš i alnatura palentu u dm-u.

Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 12:51:25)

ja92, ja koristim istu kao i mi sto jedemo, zlato polje. A imaš i alnatura palentu u dm-u.

samo sto u toj ima gluten palachinken,jedina u kojoj nema glutena je ona u dm-u na kojoj pise da je bez.

palachinken -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 12:57:23)

IZVORNA PORUKA: MALA1994

samo sto u toj ima gluten palachinken,jedina u kojoj nema glutena je ona u dm-u na kojoj pise da je bez.

Evo pogledah, piše moze sadrzavati gluten u tragovima. Doduse, mi smo uveli gluten, pa ja zanemarim tragove[sm=smiley1.gif]

Daja_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 14:58:10)

Po meni, neke stvari su za odbaciti, ma kao i kod svakog kalendara dohrane, ali eto, ja cu prepisati od-do, čisto da imaš okvirno šta i kako:

0-4mj dojenje, rižine pahuljice

4mj dojenje ili AD; jabuke, banane ,kruške; kukuruzne pahuljice;

5mj dojenje ili AD; marelice, breskve, šljive, tresnje; mrkva, spinat, tikva, blitva, cvekla; margarin, ulje (suncokret ili maslina)

6mj dojenje ili AD; zobene pahuljice, krompir, mahune, brokule, bijelo meso (puretina ili piletina), keks (petit beure ili cornflakes)

7mj dojenje, svježi kravlji sir; kuh, dvopek; maslac; teletina, pastrmka, bijela riba

8mj dojenje, jogurt, kiselo mlijeko; borovnice, maline, kupine; tjestenina; grašak, repa, paradajz; žumanjak, tamno meso;

9mj dojenje, vrhnje; limun, naranča, grejp; kelj, prasa; junetina, govedina; puding

10mj dojenje i sve navedeno; peršun; čokolada u prahu

11mj dojenje i sve navedeno; leća, grah, kupus; plava riba

12mj dojenje i sve navedeno; lubenice, jagode, koštunjavo voce; sol i ostali začini (po malo); sardine, suhomesnati proizvodi; slatkiši u vrlo malim količinama.

[/quote]

Ovaj kalendar mi se svidZa[sm=smiley1.gif] ...

mimikimi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 15:26:37)

da ja malo upanem
hajmo mame malo vecih bebaca sta doruckuju bebaci ja imam osjecaj da smo vec postale monotone
ajd ako ima ko kakav prijedlog recept

ja92 -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 18:34:20)

Ev' iz DM-a upravo, kupila ipak ovu alnaturinu, sacekat cu jos za gluten malkice me strah. Sutra palentica, jedva cekam, vise me sramota vlastitog djeteta da mu serviram baby rice uz sve moguce[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Danas smo jeli bundevu,krompir i mrkvicu,sve kuhano i pasirano. Bundevu obozava[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kome treba, uz hipove hrane dodje gratis zdjelica u DM-u. Pa eto,cisto informativno[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 19:19:22)

IZVORNA PORUKA: mimikimi

da ja malo upanem
hajmo mame malo vecih bebaca sta doruckuju bebaci ja imam osjecaj da smo vec postale monotone

Joj mimikimi i ja bas hocu ovo da pitam... ja stvarno nemam vise ideja [sm=smiley29.gif]

Malenaoduvijek -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 19:26:06)

IZVORNA PORUKA: mala_sa

da ja malo upanem

Joj mimikimi i ja bas hocu ovo da pitam... ja stvarno nemam vise ideja [sm=smiley29.gif]

zavisi sta vam male bebice sve jedu i zvacu li.

griz uvijek mozete napraviti pa ga kombinovati sa raznim vocem,suhim i svjezim.
poparu im mozete napraviti (recept sam ja negdje stavljala ali ne znam gdje vise)
pahuljice razene,psenicne,ovsene sa mlijekom ili jogurtom i onda ubacite voce neko u to.
ako zvacu hljeb namazati abc sirom..

ovo sve pod uslovom da su pocele jesti gluten.

takodje mozete zumance skuhati i pomijesati ga sa mladim sirom i jogurtom i udrobiti sredine hljeba u to

mimikimi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 20:19:27)

mala 1994 ma jede ona sve to ali meni nekako dosadilo
palenta,abc sir sa crnim kruhom,omlet,musli nekakv od hippa griz sam doduse danas pravila sa jabukom i cimetom i pojela je sve ali brzo izgladni poslije nekako joj najbolje pase slana ujutro hrana jer je duze drzi
voce isto kad kombiniram brzo izgladni jer ona voce jede nakon slanog da zasladi
jucer sam joj i mijesanu marmeladu i najela se svidja joj se

mala sa sta vi najcesce doruckujete aj pisi pa da vidim da mi sta ne pase od recepata hehehehehe

Lavić -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 20:20:49)

Cini mi se da sam samo ja bez ikakvog razloga izbjegavala zaleđeno povrće?
Sebi ga kuham a za dječaka kupujem svježe, sve do danas kad ste mi oči otvorile[sm=smiley1.gif]
Ja sam stvarno na nekom forumu čitala ozbiljno prepucavanje žena vezano za zaleđeno, pa mi valjda ostalo negdje u glavi.
Hvala drage moje!
Inače je ova tablica super, s tim što moje dijete već ruča žumance i jogurt, a ne bježimo ni od glutena.
Sve pomalo - to je moje pravilo.

mimikimi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 20:25:46)

ja koristim zaledjeno narocito sada u ovom periodu godine
u zamrzivacu imam posebno povrce karfiol brokula mrkva grasak spinat pa carsku pa mix pa proljetnu i onda lijepo kombiniram u supicama od mesa u koje dodajem jos malo proprzenog luka crvenog i bijelog i zacine joj stavljam persin celer
i zanima me kad moze đumbir ja sam joj vec stavljala u rizu ali eto kontam da nije bas prerano

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 20:43:27)

Ma i mi ruckimo vecinu ovoga sto si ti napisala (ustvari sve - pa vrtim u krug).Nekad mu jos samo ponekad napravim onu mlijecnu kasicu (sa vocem ili cokoladom). I da nekad mu napravim umak od sira i dodam uz to jos sta imam pri ruci.

mimikimi -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 22:09:13)

moja se od voca ne moze najesti a ujutro je bas gladna
jutros je recimo u sat vremena pojela krisku povecu namazanu abc sirom,pa ubrzo pukla cijeli tanjuric njen mislim da je oko 200g griza sa jabukom i cimetom i poslije pola banane,nakon toga 3ooml kasice sa zitaricama od hippa

ziki -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (30.1.2012 22:21:08)

Mi se drzimo starog kalendara sa pocetkom od 6 mj. Danas probali sljive, beba sve pojela a sljive obavile posao[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] sad imam punu masinu. Predhodna tri dana smo jeli povrce(brolkoli, mrkvicu)na mesnoj vodici

Skvo RR -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (31.1.2012 12:36:17)

Danas rucak brokula, tikvica i mrvica.[sm=smiley1.gif]

mala_sa -> RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... (31.1.2012 13:57:52)

moja se od voca ne moze najesti a ujutro je bas gladna
jutros je recimo u sat vremena pojela krisku povecu namazanu abc sirom,pa ubrzo pukla cijeli tanjuric njen mislim da je oko 200g griza sa jabukom i cimetom i poslije pola banane,nakon toga 3ooml kasice sa zitaricama od hippa

Mimi tvoja masAllah bas puca. Moj A jede ovako, u pola 1 nocas je pojeo flasicu Hipp za laku noc (240 ml) i jutros u pola 9 je porucao obje sike. Onda u pola 11 je pojeo bananu, pola velike kruske i 4 zitarice od Alnature (bila je puna zdjela minimum 200gr). Onda je sada u pola 2 popio 180 ml mlijecne kasice. Kad se probudi vjerovatno ce porucati jednu plazmu, i onda oko pola 5 ide slano (danas ce vjerovatno biti tjestenina sa umakom od sira i nekim povrcem) i jedan jogurt. I onda opet oko 8, pola 9 ide nesto za veceru, nekad slano, a nekad slatko.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  328 329 [330] 331 332   Sljedeća stranica >   >>