Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 27.11.2010 23:25:23
Anoniman
JA sam Ani davala i svjeze i suhe smokve i obozava ih. A sto se tice piletine ja joj kuvam sve. Npr batak skuvam, meso joj dam da jede, a onu kozicu i ono sto je bas crno ne, jer ni ja to ne bi jela , a imamo gospodina cuka u dvoristu koji jedva doceka to
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.11.2010 11:54:50
maja hodzic
pozz svima ! Mom Teu je 5 mjeseci neznam kako da mu i sta pocnem davati da hapi ! trenutno pije mljeko svaka 4 sata i dajem mu svaki dan po jednu hapicu izmedju mljeka da hapi i dnevno obavezno jedan sokic ili cajke malo a vodu kasicicu ili dvje obavezno!sve voli nista jos nije! a mljeka pije po 160-220 ml u jednom hranjenju zavisi ! sad bi ja njemu uvela mekvicu.....malo sam mu davala ali voljela bi da mi neko kaze svoj raspored jutro dal da mu dam hapicu vocnu ili......za sad ljepo dobiva na kilazi stolica fina.....a da i po dani pajki po 20 min 2 puta a u 6 krene pravo da spava i budi se sam da jede oko 00:00 i opet paja pa ustaje u 6 hehehe poz svim mamama i pisite koliko koja beba ima mjeseci to ste malo izostavile hehehehe ko ce procitat 200...postova :D
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.11.2010 10:25:17
Dinkica
majo, prvih par mjeseci mi smo imali samo jedan čvrsti obrok, negdje sa 8 mjeseci smo prešli na dva, a sa otprilike 10 mjeseci na tri obroka, ovo sam sad malo otplrilike ali tako je nekako... Počeli smo sa mrkvom, krompirom, blitvom a od voća jabukom i kruškom. Iskuhaš u malo vode, izblendiraš da bude kašasto, ako bude išlo loše možeš dodati HIPP baby rice ili Nestle rižu u tako mlaku hapicu i budes super ukusno. Za početak po jednu vrstu povrća da vidiš reakciju a kasnije možeš i kombinovati. Već naredni mjesec uvode se nove namirnice što možeš vidjeti na kalendaru dohrane.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.11.2010 18:28:58
Mya_81 RR
A ja sam pak čula da je sardina iz konzerve zdrava
Uglavnom, moja je to jela dosad nekoliko puta jer to mm jede, a naravno već neko vrijeme smo u fazi da nema šanse da mi možemo jesti bilo šta a da se njoj ne da tako da je probala...
I gle čuda, sve što je nezdravo više joj se svidja od onoga što je zdravo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.11.2010 22:27:07
selina
jesam ja davala pilecu dzigericu ima vec mjesec i po sigurno kako joj dajem,ti jos nisi jel???jesil pocela davati junetinu???ja sam i junetinu uvela sa 7 mjeseci a ti citam nisi jos bila
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.11.2010 22:31:52
Anoniman
pocela sam junetinu prije dva, tri dana, a džigericu jedni mi kazu daj, drugi nemoj. A nesto i ne vjerujem u ove iz mesara, ko zna sa cim hrane zivotinje, a džigerica filtrira sve. Nego imam domaće pileće sada, pa kontala sutra da joj dam pa pitam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.11.2010 22:34:08
selina
slobodno daj i ja sam doduse svaki put davala domacu pilecu dzigericu kad ko kolje pilice ja odmah uzmem kilu i tako da imam za mm i melinu posto je ja nisam ljubitelj,a zasto ne bi davala dzigerica je bas dobra za krv!!!!!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 3:16:13
I and my angel
Ovo je jelovnik mog sina koji ima 6 mjeseci Dnevno pojede-popije:
3 flasice Aptamila 210ml Jedan slani obrok i jedan slatki (hipp kasice ili ono sto mu ja spremim:mrkva,pire,supica,karfiol,jabuka,banana,kruska....) 3 soka od banane 200ml 3 bistra sokica 2000 ml[/b]
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 7:46:19
irenaSA
Pozdrav drage moje,
Sarah i ja smo se vrlo malo dogovorile u vezi povrca ... lukava mama maskira sve u jogurt! Obicno za dorucak ruckimo samo svjeze voce ispasirano a ponekad u to dodamo zitarice.Jedemo i rizu i puru sa pavlskom ili mladim sirom. Voce koje nije sezonsko kupimo u hippovoj teglici.
Nismo jos probali grozdze osim u soku a kompot od suhih vocki smokve, sljive, marelice i brusnice jesti cemo uskoro jer smo puno kakali deset dana pa nismo smjeli.
E sa povrcem je druga prica. Tu mi deremo krpu vec cetiri mjeseca. A kada pomislim pa i meni nije ukusno da jedem posno. Jedva cekam kada ce moci jesti sve sa svim zacinima. Osim vegete jer nismo ljubitelji.
Od povrca nismo probali jos patlidzan, paradajz, luk, kupus, prasu.A valjda smije sa devet mjeseci i to!
Na prevaru jedemo piletinu, teletinu, curetinu a uskoro cemo probati i malo janjetine i ribu.
Ponekda gricnemo kiflu, plazmu i stiropor keks ali najvise volim kada mi mama da da liznem kinderku i smoki!
Tri boce aptamila po 180 ml su redovne.
Jaje cu probati danas jer smo imali proliv pa malo kasnimo!
Sve u svemu SF Sarah i cvrsta hrana se nastavlja! Skinula sam carape i zovem mamu izgleda da je ultimatum ili carape na njenim nogama ili " daj malo da i ja tipkam na laptop"!
Ljubim vas sve!
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 8:01:02
irenaSA
I jos gdje ste i da li ste kuovale tjestetinu bez jaja?
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 8:14:49
Anoniman
Irena imas filiz tjesteninu gotovo u svakoj malo vecoj radnji, mislim da je turska proizvodi, ona je posna, a imas i one integralne tjestenine isto bez jaja. Sve gore namirnice sto si nabrojala mogu sa devet mjeseci osim kupusa. kupus po nekima sa 10, a po nekima sa 11mjeseci. Moja Ana isto nije htjela povrće i meso iz pocetka pa po preporucu sam ispocetka mijesala povrce i voće, zvuci bljutavo, ali nama je pomoglo i sad vise voli povrće. Npr skuvas piletinu i jabuku, ili jabuku i bundevu. Isto tako imas vegetu bez aditiva koju smije davati po prstohvat na 100ml kašice, isto tako sa devet mjeseci mozes davati morsku so, ali samo onoliko koliko medju dva prsta stane isto tako na 100ml kašice. So se ne daje da bi se djete naviklo na slanu hranu vec zbog dodatka joda. Nadam se da sam ti bar malo pomogla
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 8:18:40
lekica83
Mislim da u DM-u ima tjestenina bez jaja, mi smo vec presle na obicnu, a ovih dana cemo probati i od heljde, ja je volim pa se nadam da ce i njoj biti ok.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 8:20:26
bebacha
IZVORNA PORUKA: I and my angel
Ovo je jelovnik mog sina koji ima 6 mjeseci Dnevno pojede-popije:
3 flasice Aptamila 210ml Jedan slani obrok i jedan slatki (hipp kasice ili ono sto mu ja spremim:mrkva,pire,supica,karfiol,jabuka,banana,kruska....) 3 soka od banane 200ml 3 bistra sokica 2000 ml[/b]
jesam li ja dobro skontala.on dnevno popije 400ml sokica.izvini na komentaru al mislim da je to previse za tako malu bebu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 8:23:29
Anoniman
Meni su rekli da je se soka daje onoliko koliko dijete ima mjeseci. Za svaki mjesec zivota po 10ml, Znaci sad moja ana ima nepunih 10 mjeseci i tu oko 100ml treba da popije. Ako dijete doji, ili pije mlijeko na flasicu, sva ukupna tecnost koja se unese u organizam osim mlijeka npr sa 10mjeseci ne bi trebala biti veća od 100ml.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.12.2010 8:47:13
lekica83
jelenaT nek si vala napisala ovo za tekucinu pa da imam neki okvir, vazda se pitam kolko joj smijem dati i da li je malo i puno popila al evo racunam pa odprilike ona tako i popije dnevno vode,caja ili soka..