Merylin -> RE: Strah od ocinstva (13.1.2014 13:14:43)
|
Draga, prvo čestitam ti na trudnoći i žao mi je zbog prijašnjeg iskustva. Ova će trudnoća aBd biti u redu[sm=smiley1.gif] Pretpostavljam da ti je teško zbog njegovog ponašanja, ali kao što si navela, kod njega vjerovatno postoji strah zbog prethodnog gubitka. Ja to ne bih kod njega nazvala strah od očinstva, već samo strah od ponovnog razočarenja. Ja sam, prije ove trudnoće, imala vanmateričnu trudnoću. Kad smo saznali da sam ponovo trudna, oboje smo bili jako oprezni, pogotovo ja, nismo mnogo pričali o budućnosti koja je uključivala bebu, tek smo prije par dana počeli kupovati stvari za bebu,a evo ulazimo u 9 mjesec. Nekako smo oboje pokušali sebe da zaštitimo... Međutim kako trudnoća napreduje, oboje smo sebi dozvolili da malo maštamo, zamišljamo... Dajte sebi vremena. Ja vjerujem da je tebi potrebna njegova podrška, ipak si izgubila bebu, a to nijednoj ženi nije lako, ali očito je da je i njega to strašno pogodilo. Zato polako, vrijeme će učiniti svoje i ubrzo ćete oboje uživati u toj trudnoći, razgovarati o imenima, uređenju bebine sobe itd. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|