RE: kuhinja (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

mayra -> RE: kuhinja (16.7.2013 11:52:34)

Ja se moram pohvaliti svojom kuhinjom, MM mi pravio i obozavam jeee [sm=bravo.gif]
http://www.dodaj.rs/f/23/tC/2wLvHbHp/dscf2984.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3G/h5/t5QFuQp/dscf2985.jpg

Jos samo moramo zamijeniti mikrovalnu i frizider da budu u sivoj boji, ali otom potom kad se bude imalo viska para [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: kuhinja (16.7.2013 11:54:47)

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Ja ali nisu trake, ono da se odljepljuje, nego od cvrstog materijala kao okvir, ne znam sada da li je to kant.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Ma jes, samo nije ona tanka traka, nego ABS kant. Meni je taj standard kad se radi s iveralom, baš zato da ne puca niti da se odljepljuje. Baš je fina ušušna kuhinja :)

R&T@ -> RE: kuhinja (16.7.2013 11:58:55)

IZVORNA PORUKA: mayra

Kakav je ovo prazan prostor iznad?

mayra -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:05:37)

IZVORNA PORUKA: R&T@

Eh ovako, posto smo se mi uselili na ovaj sprat u maju, morali smo se prilagodjavati prostoru. Ovo iznad je neki noseci zid koji nismo smjeli dirati, tako da je ostalo ovako. A naravno da iznad elemenata ima prostor, pa necu ici do plafona.

Anoniman -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:18:55)

Eh ovako, posto smo se mi uselili na ovaj sprat u maju, morali smo se prilagodjavati prostoru. Ovo iznad je neki noseci zid koji nismo smjeli dirati, tako da je ostalo ovako. A naravno da iznad elemenata ima prostor, pa necu ici do plafona.

Kuhinja je lijepa, ali ja bih bas isla do plahona s njom, a na ovom zidicu koji se ne smije rusiti napravila bih uz pomoc rigipsa neke lampice. ...ali kasno je sad...

mala_sa -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:22:42)

IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa

Kuhinja je lijepa, ali ja bih bas isla do plahona s njom, a na ovom zidicu koji se ne smije rusiti napravila bih uz pomoc rigipsa neke lampice. ...ali kasno je sad...

Slazem se, kuhinja je super uklopljena, ali da ste radili spusteni strop bilo bi bas extra, pogotovo sa spotovima ili nekim drugim lampicama.

Anoniman -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:24:05)

Moram vam i ja slikati svoju ljubimicu[sm=smiley36.gif]

palachinken -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:24:41)

Može se to i naknadno uraditi [sm=smiley1.gif]

palachinken -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:25:03)

Jel gotova?

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.7.2013 12:25:42)

[Sadržaj poruke je obrisan]

mala_sa -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:25:52)

Sta cekas [sm=smiley36.gif]

mala_sa -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:26:45)

IZVORNA PORUKA: palachinken

Može se to i naknadno uraditi [sm=smiley1.gif]

Ma moze, al ako si raspolozen za ciscenje haosa poslije [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:31:37)

Ma moze gore naknadno dodati jedan dugi ormaric s onim vratim sto se odozdo otvaraju, tako da moze staviti neke stvari koje ne koristi cesto a one lampice u rigipsu su uzasno ne prakticne, ono pregori zacas, stalno moras mjenjati.

mayra -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:33:52)

Nije kasno, planirali smo to mi svakako raditi, a da smo isli sad do plafona, bilo bi bezveze, jer bi tacno imali zub na ovom dijelu gdje je napa. Iskreno, ja sam najvise gledala funkcionalnost kuhinje, da mi je sve na dohvat ruke, takodje da imam dosta prostora, imam 3 iskoristena coska u koje stane more stvari. Kuhinja mi je odvojena, tj. vidim je samo ja i radjena je bas po mojoj zelji. Na suprotnom zidu od kuhinje imam zidnu lampu koja direktno osvjetljava kuhinu i u godrnjim elementima ugradjene sijalice, tako da i kad budem radila plafon necu raditi spot svjetla jer su mi onda samo za ukras a nemaju funkciju.

mayra -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:36:48)

IZVORNA PORUKA: canim

Ma moze gore naknadno dodati jedan dugi ormaric s onim vratim sto se odozdo otvaraju, tako da moze staviti neke stvari koje ne koristi cesto a one lampice u rigipsu su uzasno ne prakticne, ono pregori zacas, stalno moras mjenjati.

Slazem se za lampice, mi imamo u kuhinji u gornjim elementima te lampice, platis sijalicu 8-9 KM, pregori za 3 dana.

Anoniman -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:39:46)

Mi imamo mnogo lampica takvih u stanu (12 u dn. boravku i 3 izmedju kuhinje i dn. boravka, iznad sanka) i one manje iznad sanka se nijedna nije kvarila u ove 2.5 godine, a od ovih 12 jesu neke, ali nije to sad toliki kvar i toliko skupo da se ne moze deverati s tim.

Zaboravih reci da ih i u kupatilu imamo 6 i da tu nijedna nikad nije pregorila.

palachinken -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:45:14)

Pa stavite LED sijalice i nema pregaranja.

Lady26 -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:48:43)

Al nema ni svjetla [sm=smiley36.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (16.7.2013 12:50:19)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Lady26 -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:50:46)

Mi smo ugradili ove male sijalice...za godinu dana sigurno smo ih (ima ih 8kom) 5-6x mijenjali...pregore sad pa sad...
Uzas...najgora investicija ikad!
MM je cak kupio led, bacaju svjetlost kao snop ispod sebe i to je to...bacene pare...

canim -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:53:11)

Mi imamo mnogo lampica takvih u stanu (12 u dn. boravku i 3 izmedju kuhinje i dn. boravka, iznad sanka) i one manje iznad sanka se nijedna nije kvarila u ove 2.5 godine, a od ovih 12 jesu neke, ali nije to sad toliki kvar i toliko skupo da se ne moze deverati s tim.

Ja imam lose iskustvo, nama su 4 iznad sanka kuhinje i u kupatilu na spratu ima vise njih jer je komplet osvjetljeno tim sijalicama, sreca pa to kupatilo ne koristimo cesto a opet s vremena na vrijeme moramo promijeniti neku sijalicu a ovo iznad sanka, cini mi se svako 2 mjeseca mjenjamo kompletnu postavu.
Nije problem kupovine tih sijalica, ja ih imam u zalihi sigurno 20tak nego je problem sto ih stalno moram mjenjati i sto uvijek neka pregori.

A da lijepo izgleda kad sve rade, izgleda, ja samo kazem da su neprakticne.

Anoniman -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:53:13)

Slazem se za lampice, mi imamo u kuhinji u gornjim elementima te lampice, platis sijalicu 8-9 KM, pregori za 3 dana.

ja placam u Peniju po 2.5KM.

palachinken -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:53:33)

IZVORNA PORUKA: Lady26

pa ima i ledova razlicitih jacina [sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:55:01)

IZVORNA PORUKA: Lady26

pa ima i ledova razlicitih jacina [sm=smiley1.gif]

Nisam jos plavusa [sm=jezicek.gif]
Ma meni nije to to...
Doduse meni je to jediin izvor svjetlosti u dnevnom boravku i treba mi "normalna" sijalica...nepregorena naraFno [sm=sad.gif] [sm=jezicek.gif]

Anoniman -> RE: kuhinja (16.7.2013 12:55:26)

Slikacu je, ali ne mogu sad. Razumite[sm=smiley36.gif] Nahujana sam[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>