Tidzi -> RE: Šeriatsko vjenčanje!? (30.8.2009 12:17:17)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa a jel znate neki slučaj gdje su se dvoje šerijatski vjenčanih razveli pa da je mladoženja mladoj isplatio mehr???? ja nisam čula to je sad ušlo u modu šerijatski se vjenčat a po meni da bi to uradio trebaš biti pravi vjernik i živjeti u skladu s Allahovim propisima Ja znam za jedan jedini slucaj u mom mjestu, gdje je mlada trazila 50 hiljada Eura. Muz joj je u Austriji, a ona je bila dole u Bosni. Ona nije htjela odmah ici za Austriju, jer je bila zadnja godina na fakultetu, pa je to htjela zavrsiti. Nakon gdinu dana uhvatili su je kako se vidja sa svojim bivskim momkom s kojim je bila dugo godina. Svekar ju je pratio nekoliko puta kada je cuo za to, da bi je na kraju vidio kako odlazi u stan tog momka. Kada joj je dosao muz, trazio je da vidi ocjene sa fakulteta, ona je imala ocjene od prije 2 godine. Odmah nakog toga su se razveli, a ona je trazila tih 50 hiljada Eura. Kako joj je svekar bio pobozan, ucevan, obavio Hadz, nije htio da joj ostane njegov sin duzan, te su morali prodati benzinsku pumpu koju su bili malo prije toga otvorili i isplatili joj te novce. Ona se nekoliko mjeseci posle razvoda, udala za to svog bivseg, a taj se jos nije ozenio. To je bilo prije 6 godina.
|
|
|
|