Lulu_
|
IZVORNA PORUKA: Hocu bebu Uz sve duzno postovanje, to je ispravna odluka, tvoja. Ja evo nisam bila nevina, spavala sam sa svojim muzem prije braka.On mi je jedini i posljednji, akobogda. Znaci, to je bilo, nesto veliko u mom zivotu. Eh, sad znam da je to grijeh. Blud. ali se onda pitam, zar ja ne bi smjela se vjencat serijatski? Nemogu ja Boga lagati, on to zna. Zar ja ne bi smjela vise nu klanjati, niti postiti, jer sam spavala s njim prije braka? Je li bi se trebala skroz odreci vjere, radi tog. A to je onda najlakse. Naravno da ne mislim da je isto kad zena koja radi neznam ti sta sa neznam koliko muskaraca, ha da se zamota i eto misli to je to, sve je to oprosteno, a mozda i u braku nastavi tako. Niko od nas ne zna da li i sta nam je primljeno a sta oprosteno. Kaze se, jedan hadis: '' Neka ne bude siguran onaj koji rano se budi, da mu je taj sabah primljen, niti onaj koji lijeze s jacijom da mu je primljena.'' Allah dz.s. zna najbolje. Sto hoce reci, da se nama sudi prema namjeri, a ne koliko ce te svijeta vidjeti u dzamiji. Izvinite, sto sam se ovako raspisala. To je stvar koja vjecno stoji u mojoj dusi. Al ja ne odustajem od svog Islama, i da s ponosom i suzama sam se vjencala serijatski, jer sam osjetila tu toplinu, i povezanost zene i covjeka, kroz vjeru... Kakva su vasa razmisljanja, o tome? kroz kur an se provlaci konstantno jedno a to je ...ako se istinski pokajete jer on je samilostan i voli prastati... (ne znam dali tacno ovako ali u tom smislu zar ne?)
Naomih 27.03.2008 9.41 hm... I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change
|