Anoniman -> RE: Šeriatsko vjenčanje!? (26.3.2013 14:41:25)
|
IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa IZVORNA PORUKA: veeseelaa nema uslova da neko mora zivjeti po serijatu da bi se mogao vjenčati tako. slažem se al psolije tog čina smiješno mi je da se ode u kafanu i hopa cupa il da se muž i žena ne ophode jedno prema drugom u skladu sa šerijatom, za Boga pa vjenčaše se u skladu sa šerijatom ja bi se vjenčala al prvo bi izučila moje obaveze prema mm u skladu sa šerijatom malo, jako malo ljudi postuje sve sto je propisao Allah dz. s. Svako uzima ono sto mu pase, ono sto moze ispostovati, a opet na drugom cosku pogrijsi...Prva ja. Znam toliko toga, mnogo toga se i prdrzavam, a opet okinem na elementarnim propisima...nazalost. pa da, al kažem šta mi vrijedi vjenčati s ešerijastki ako se ja i mm jedno prema drugom nećemo ophoditi u skladu sa istim? ja tako razmišljam i na taj čin se treba odlučiti kad izučiš sve o šerijastkom braku i budeš spreman u skaldu sa istim živjeti sa svojim izabranikom Na taj cin, se po meni, treba odluciti kad zelis da se vjencas[sm=smiley1.gif] Na nasoj svadbi prvo smo se vjencali u Opcini, a onda odmah i u IC. Na svadbi nije bilo alkohola...ali opet ja nisam prekrivena kako je Bog prpisao i milion drugih kiksova sam napravila kao zena i osoba koja vjeruje u Allaha. No opet nekako se nadam da ne cinim one velike zijane i da me dragi Allah voli...da cu nadoci sa godinama i da je Allah prilicno zadovoljan sa mnom. On zna najbolje...a mi smo ljudi, grijesimo...ne mozemo se savrseno ponasati.
|
|
|
|