Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
što se razvoditi, razvod ili smrt muža je krajnji rok za isplatu - davanje mehra, žena može taj novac koristiti i u toku braka, da se školuje, ode na hadždž i dr. svoje potrebe, preporučeno je da se da odmah ako je muž u mogućnosti, ali zbog onih koji nisu u mogućnosti postoji odgoda tj do razvoda ili smrti muža u slučaju ostavine prvo se podmire dugovi muža i mehr, pa se dijeli nasljedstvo
IZVORNA PORUKA: Nedi
Nego koliko je ovih ddana gram zlata? Trazila sam 500g pa reko da vidim isplati li se razvoditi
Nego koliko je ovih ddana gram zlata? Trazila sam 500g pa reko da vidim isplati li se razvoditi
ja sma svoj mehr dobila po dolasku kući ne moraš se razvesti... razvod ili smrt su karjnji ''rok''
Meni je taj mehr zastario totalno. Nekad prije davno gdje zene nisu radile, nisu skolovane bile, imalo je smisla i traziti mehr, a danas gdje SVAKO radi i svako je skolovan, ne vidim mu razloga.
Jasmin, kvalitet je bitniji nego kvantitet. Vazda bilo. Samim tim, posto zensko nema kvaliteta, to jeste njena rijec nije dovoljno "dobra", moraju uduplati.
Ili?
galicija pretjeruješ..opet
upravo jer ima vrijednosti dvije ih biti mora...
kuća stoji jednim bedemom na muži a tri na ženi...žena ima jaču i vrijedniju ulogu u braku...zato joj Islam i daje za pravo da u sili obveza koje ima kao žena, majka, sestra, kćer itd ima podršku druge sestre da ne zaboravi na svoje svjedočenje...
da žena ništa ne vrijedi nebi je ni uzeli u obzir kao sjedoka na šerijdtekom vjenčanju
Ako ti tako vidiš žene,samim tim i sebe onda je to generalno tvoj problem. Da žensko nema kvalitet,onda ne bi pomogao ni taj duplikat,jer onda imaš dupli nekvalitet.Ali to kod nas nije tako. To je dupli kvalitet. Taj islamski propis je poštovanje prema ženi,ako se desi krivica,ne snosi je sama i odmah se osjeća lakše. Baš kao ja,kad vidim da još neka ima kg viška,lakše mi . Taj propis je uvažavanje njenih osjećaja,ako shodno osjećajima pogriješi,druga je tu da je ispravi. Taj propis je zaštita njene nježnosti i isticanje njene prirode kao znak muškarcu koliko treba biti pažljiv prema ženi i u takvim situacijama.
A ti,shodno onome kako se osjećaš,možeš i da protumačiš. Muškarac nema tu privilegiju,sam nosi svoje posljedice.
< Poruku je uredio jasmin -- 26.3.2013 14:03:17 >
Sjetih se jednog poznanika koji je u dzamiji pred budućim zetom i ostalim prisutnim digao frku oko mehra, dok mu kćerka nije rekla "Babo, je'l prodaješ kravu?" . Meni je to ponizavajuće...čak se i ne sjećam šta sam odredila kao "mehr" niti mi je bitno.
Cca 20.000KM
Poznajem jedan bivsi par gdje je ona trazila 5kg Zlata. On reko ok. Posle nego ga je ufatila u krevetu sa drugom sljedio razvod. On nije htjeo da joj to da, ali njegovi su bas bili fer i to su ispostovali. Doduse to je bilo prije nekih 6-7god gdje je zlato bilo malo jeftinije
Poznajem jedan bivsi par gdje je ona trazila 5kg Zlata. On reko ok. Posle nego ga je ufatila u krevetu sa drugom sljedio razvod. On nije htjeo da joj to da, ali njegovi su bas bili fer i to su ispostovali. Doduse to je bilo prije nekih 6-7god gdje je zlato bilo malo jeftinije
Ja se salim Kad do tog dođe nema tu hajra ni od cega