Medić* -> RE: Šeriatsko vjenčanje!? (26.3.2013 12:01:50)
|
IZVORNA PORUKA: doublemum IZVORNA PORUKA: Daliyah92 IZVORNA PORUKA: chuci eno ona je pitala i jasmin na njenoj temi ali virtualno poznavajući veeseelu ona je imala i dozvolu staratelja, brak je javno obznanjen, nisu u rodu, muslimani su oboje, obostarno zadovlpjstvo supružnika je prisutno i šta ono još ima ... jah mehr e to ne znam je li bilo, valjda joj je šta poklonio a ona bila zadovoljna s tim [sm=smiley1.gif] Da, za brak je potrebno ovo gore sve sto si navela, ali i svjedoci koji moraju biti: 2 muskarca, ili 1 muskarac i 2 zene, ili 4 zene. Ja ne znam kako je kod nje bilo, ali znam da inace kod nas u Bosni bude samo dvoje, najcesce muskarac i zena, sto nije dovoljno. Ja bi na njenom mjestu ipak se vjencala serijatski, sto je sigurno - sigurno je [sm=smiley1.gif] I to sto prije, ne bi cekala da izradjam djecu. zaboravih napisati, ovo u slucaju da su svjedoci bili samo muskarac i zena. Ti si se zabunila očito!!!! Mi smo se vjencali prvo serijatski a mjesec dana kasnije opstinski :) Za mehr trazila sam odlazak na hadz. Neko upita moze li se mehr halaliti? Ono sto je obaveza jeste traziti ga kod sklapanja braka i nakon toga mehr se smatra dugom. A halalite se moze koliko ja znam. Mislim da se nije zabunila DM, za svjedoke idu 2 muskarca ( tako je kod nas bilo ) ili 1 muskarac i dvije zene ( umjesto 1 muskarca idu dvije zene ) Pa i mene neka isprave ako grijesim ;) I treba se prvo obaviti serijatsko pa onda opstinsko vjencanje.
|
|
|
|