Blue rose RR -> RE: Komparacija veze i braka (9.2.2009 21:42:42)
|
Stari kažu da je veza odraz budućeg braka: Ako je u vezi bilo dobro, brak će biti još bolji, ali ako veze nije funkcionisala, nema toga što će brak izvesti na pravi kolosijek, i što će popraviti u budućnosti. Svako od nas je kreator braka u onim početnim danima zabavljanja, jer koliko nas je stupio u tu fazu veze, a da nije imalo pojma da će ispasti na kraju zajednički život, ili brak. Jednostavno moramo imati tu obavezu - mislim na buduće djevojke (ako neke čitaju ova naša trabunjanja), da mnogo toga polažu u vezu, i da se ne zavaravaju da će nekada kasnije kada potpišu papir, ili pređu prag, ili dobiju bebu, da će se On, ili Ona promijeniti. Zabavljanje je kao prijemni ispit, više odgovorenih pitanja, bolji završni rezultati. Zato je važno da dobro upoznamo onoga koji će se buditi kraj nas, da ne bi sebi postavljale pitanje: Da li je ovo čovjek za kojeg sam se udala? A kako je kod mene: Haman sam imala dobru prolaznu ocjenu na prijemnom, ili sam znala dobro prepisati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Reče neko gore, lijepo je u vezi, lijepo je u braku, samo što brak zahtijeva razmišljanje svojom glavom, a u vezi možemo uvijek eskivirati.
|
|
|
|