ena5
|
Ja ne znam kako da vam stavim vjezbice! Ima ih puno, sa slikama. U sustini su sve jako jednostavne, npr. izdvojis slike ukucana pa ih pregledas sa djetetom i svaku naglasis. Vidi mama,a evo Tate i sve tako! Pa ima nesto kao da prekrijes papirom neku sliku, npr. macu, pa vjezbas ima mace, pa nema mace. Moj djecak ima 21 mjesec, i po svemu je kao i druga djeca, razumije sve, ali sta on hoce. Pocela sam od danas da ga provociram, i da ga ljutim. Bas je ljut kada mu nesto nedam, galami, vristi al sta me briga. Mozda mi upali taktika. Voli da cita slikovnice, pokazuje prstom, ali to izgleda nekako ovako, ja ga pitam gdje je maca, on nista, trabunja nesto na svom jeziku, ja opet gdje je maca, on nista, onda mu kazem tuci macu, i on odmah krene da je tuce, ili da je mazi kada mu kazem draga maca. Tako sam skontala da on raspoznaje sve zivotinje, jer smo istukli sve mace kuce, lavove, miseve i ostalo. Dosta me nervira u nekm situacijama, npr. kada hoce vani ne moze cekati da se ja obucem, nego vristi na vratima, djaba mu govrim da saceka da obucem cipele ili uzmem torbu. Tu me nista ne razumije. Jel ocekujem previse??? Jao poludit cu sa ovim djetetom.
|