alisa grabus -> RE: Drugi brak! Imate li savjet? (17.3.2009 10:28:34)
|
Dana3, kad pricas o bivsoj zeni od tvog muza kao da govoris o bivsoj od mog muza. Ja ne znam da li su sve bivse takve, mislim da nisu jer i ja sam nekome bivsa. Edina mama nije cak htjela ni roditi, slucajno joj se zalomilo nakon 6 godina braka pa htjela abortirati pa su je nekako namolili da ga rodi. Dojila ga nije ni dana i dala ga je neni cim se rodio. Kod nene je i odrastao i jeo i nena ga je ucila i govoru (nena je nepismena) i ponasanju i dijete nije krivo sto se ne zna izrazavati. U prvom razredu osnovne skole je pao iz matematike jer mu nena nije znala naravno nista objasniti, a roditelji nisu htjeli (otac se brani time da je on puno radio a mama se nije brinula o njemu). Mali ima tik od druge godine zivota i danas ga ima. Tek sad sam ja sada otisla s njim kod ljekara da to pokusamo popraviti. Mama ga je od kad se rodio pa dok se nisu razveli napustala nekoliko puta, svaki puta bi to bilo po mjesec ili dva dana, ona ode u Njemacku njega ostavi naravno i nikad ni ne pita za njega jer zna da ce se neko pobrinuti za njega. Sad kad dodje (jednom u dva ili tri mjeseca) izvede ga nekoliko puta uvece i to uvijek u neku kafanu s narodnom muzikom, i da bi mu sve ugodila daje mu da i on pije kafu i pivo u kafani. Nedavno mu je rekla da ne mora brinuti za skolu i da ce ona slijedeci puta donijeti poklon njegovoj razrednici i da ce sve biti u redu. Cijeli je grad ovdje poznaje i naravno ponekad neko nesto i djetetu kaze negativno za nju a ona ga nasavjetovala da odmah se pobije s tim nekim ko tako kaze i da brani svoju mamu, pa smo zato nedavno imali poziv iz skole s policijom. Nedavno je malom rekla da napise poruku ocu i da mu trazi auto da se mama i on imaju cime vozati dok je mama tu. No comment!!! Mozda je ruzno sto ja uopce pricam o njoj, ali samo pokusavam objasniti kako to utice na dijete i sa cime se ja onda borim kad ona ode da bih sve to vratila u normalu.
|
|
|
|