idana_85
|
Hvala Bogu, ja sam postedjena tih problema. Kad je Rijadu bilo dva mjeseca davala sam mu jabuku, ne da jede vec da je glodja, cetvrtinu da malo cese desni, njemu se to svidjelo,izvuce sav sok iz nje,bude suha ko barut. Malo smo mu dali i smoki da lizne, pa kad smo vidjeli da mu se svidja prestali smo. Kad je napunio tri mjeseca, imao je jos par dana pokusala sam mu dati sokic,ali nije htio. Nece on ni caj, ne svidja mu se,samo flasicu pljuje jezikom. Prvi put kad sam mu davala jabuku nije htio,bio je gladan. Kad sam ga podojila, onda je fino se naruckio. Sad nekad je hoce,nekad nece, zavisi kako je raspolozen. Zna fino da jede i guta, to mu uopste nije problem, ne znam kako. Neki dan sam mu i davala pilecu supicu. napravila je, izmiksala i procijedila i dala mu te vodice. punu je soljicu pojeo, svidjela mu se. Inace mu je ne bih davala,ali kako se uzasno prehladio...i pomogla mu je. Sad planiram pomalo davati mrkvu pa cu onda bananu. Citala sam da ne treba mijesati hranu, vec jednu sedmicu jedno, drugu drugo...da se da dijetetu vremena da se navikne na odredjeni ukus.