malena27 RR
|
IZVORNA PORUKA: Nikolina88 Cao svima,ja sam novi clan ovog foruma i htela bih da podelim moja iskustva sa vama. E ovako da pocnem,ja i moj muz zivimo vec 4god u braku,prvo nismo planirali odmah bebu,jer smo se prvo verili a posle godinu ipo dana pravili svadbu,e onda nakon svadbe smo pokusavali ali nisam toliko razmisljala o tome,mislila sam kad bude tad.Prodje god ipo nista dobila sam zystu na jajniku i nisam imala 3 meseci M ,dok mi se sve to stabilizovalo proslo je godinu dana.Bila sam kod ginekologa sve u redu kaze s mojim muzem isto super,bila isto kod neke babe da mi namesta matericu jer kaze da mi je bila zavaljena..itd..izvinite na malo duzim tekstom.Jel ima neko ko se nalazi u istom situacijom? IZVORNA PORUKA: LELANI nikolina, dosta zena je imalo taj problem koji si rijesili bez velikih problema,samo moras nekoga naci ko stvarno se razumije u namjestanje materice. ja licno, sam u braku 3 godine , ali tek unazad 7 mjeseci , pokusavam ostati trudna. pocela sam prije dvije sedmice piti macinu travu u kombinaciji sa vrkutom...nadam se aBd pozitivnom rezultatu!!!! IZVORNA PORUKA: ajla86 poslje silne medicine-savremene- kojom su me ljecili 4,5 godine i bezuspjesne inseminacije dobih uputu da je jedino ljek za mene IVF. odlucih poslje livada i livada raznih ljekovitih biljaka koje sam popila,sake tableta i silnih injekcija da probam i namjestanje materice. iduci mjesec ttrudna...bez folikumetrija,klamifena,pregnila,ciljanjih odnosa u minutu...... cak se i Godinjak cudio kojom forom ostadoh trudna.....bebi je sutra aBd 8 mj.... IZVORNA PORUKA: veeseelaa i meni ej maternica zavaljena al sam bez problema ostajala trudna čula sam i ja za ovo "namještanje" maternice ručno od strane neke osobe koja devera s tim kako znam to se narodski naziva potpasivanje maternice al ko radi isto zaista ne znam.... IZVORNA PORUKA: Leptiri Ja sam zaista cula od par zenica da su odmah ostale trudne nakon tog tretmana. I da se cetiri dana nosi pojas od zavoja. E sad. I ja bih volje znati ko to radi. IZVORNA PORUKA: veeseelaa moja mama je isto radila, pet god nije mogla ostati u drugom stanju nakn udaje i da nosila je taj neki zavo ispod maternice i ostala je u drugom stanju izgleda ko bapska priča al tako je kod nje bilo IZVORNA PORUKA: Leva Prica o namjestanju maternice mi je bila i ostala bizarna i uopce je ne podrzavam jer se ne radi o kontrolisanim uslovima niti to radi strucna skolovana osoba. Da postoji nekakvo namjestanje maternice to bi vam radio svaki ginekolog u Domu zdravlja !!! Ajla86 necu ulaziti u to pod kojim uslovima si zatrudnila, mozda si mjesec ili tri ranije pila Klomifen i sl. Ako ti je lakse da vjerujes da ti je pomoglo nesto sto zovete namjestanje maternice to je divno jer se ipak na kraju samo rezultat gleda Nikolina nadji dobrog strucnog ginekologa za pocetak i mani se travulja dok ne otkrijes u cemu je problem. U suprotnom ti se moze desiti da pet godina kasnije iz iste pozicije i bez ikakvog napretka tipkas na ovoj istoj ili slicnoj temi. To vrijeme ti vise niko nece moci nadoknaditi i za neke zene cesto bude kasno dok dobiju adekvatnu pomoc. Sretno!! Od srca ti zelim da se radi o nekom malom glupom problemu a ne o klasicnom sterilitetu IZVORNA PORUKA: ena0002 IZVORNA PORUKA: Nikolina88 Cao svima,ja sam novi clan ovog foruma i htela bih da podelim moja iskustva sa vama. E ovako da pocnem,ja i moj muz zivimo vec 4god u braku,prvo nismo planirali odmah bebu,jer smo se prvo verili a posle godinu ipo dana pravili svadbu,e onda nakon svadbe smo pokusavali ali nisam toliko razmisljala o tome,mislila sam kad bude tad.Prodje god ipo nista dobila sam zystu na jajniku i nisam imala 3 meseci M ,dok mi se sve to stabilizovalo proslo je godinu dana.Bila sam kod ginekologa sve u redu kaze s mojim muzem isto super,bila isto kod neke babe da mi namesta matericu jer kaze da mi je bila zavaljena..itd..izvinite na malo duzim tekstom.Jel ima neko ko se nalazi u istom situacijom? Ne bi bilo lose da krenes lagano sa vadjenjem onih osnovnih nalaza...hormoni, vaginalni i brisevi cerviksa, tm spermiogram itd....ali svakako da odes kod MPO doktora a ne kod obicnog ginekologa....nevjerovatno je kako se vrijeme brzo izvuce i koliko zena luta dok ne krene sa pravim pretragama.....a ko zna mozda u medjuvremenu i ostanes IZVORNA PORUKA: Leva Lelani pisanje velikim slovoma na ovom forumu se smatra vikanjem. Nema potrebe da se deres na mene ako ne dijelis misljenje! Na zalost radeci ovo sto radim sam vidjela jako puno parova koji su si svaku sansu upropastili vjerujuci iskljucivo alternativnoj medicini. Ne kazem da ne treba kombinovati i postoje stvari tipa meda i proizvoda od meda koji su jako ljekoviti ali namjestanje maternice halo nije ovo srednji vijek i btw medicina tu metodu niti poznaje niti priznaje za razliku od dodataka i izmjene rezima prehrane. Opet kazem slobodna drzava, vjeruj u sto god te volja, mozda ti je psihicki trebalo nesto za sto ces se uhvatiti kako bi se rasteretila. Nisam psiholog niti psihijatar po vokaciji da bih ulazila u raspravu na tu temu.